Gemeente Nieuwegein

Andorra - Nederland ook te zien in Nieuwegein

De voetbalwedstrijd Andorra - Nederland van vanavond, woensdag 17 november, is ook te zien op de Nieuwegeinse kabel via de zender Nickelodeon. U vindt Nickelodeon op de plek van de zender WDR3. Overigens bepaalt niet de gemeente maar kabelexploitant Casema welke commerciële zenders er op de kabel komen.

Via de kabel in Nieuwegein ontvangen alle burgers diverse televisiezenders. Twee partijen bepalen gezamenlijk wat het aanbod aan zenders is. Dit zijn:
· De kabelexploitant Casema. Casema bepaalt welke commerciële zenders er op de kabel komen. Hierover hebben het college van b&w en de programmaraad geen enkele zeggenschap.
· De regionale programmaraad Midden-Utrecht. Vanuit de gemeente Nieuwegein zijn twee maatschappelijke stromingen vertegenwoordigd in de programmaraad. De raad geeft advies over het basispakket aan tv-zenders op de Nieuwegeinse kabel. Dat betreft alleen de publieke tv-zenders.

Nickelodeon is een commerciële zender en het wel of niet uitzenden is de verantwoordelijkheid van Casema. Casema heeft ervoor gekozen om in eerste instantie Nickelodeon met WDR3 uit te ruilen. Dat betekent dat op het kanaal van WDR 3 de zender Nickelodeon te zien is. En daarmee de uitwedstrijden van het Nederlandse voetbalelftal. Volgens toezeggingen van Casema wordt medio half december het Nieuwegeinse kabelnet opgewaardeerd van 27 naar 34 tv-zenders. Vanaf dat moment wordt Nickelodeon standaard aan het kabelpakket toegevoegd. Dan kunnen alle Nieuwegeiners zowel WDR3 als Nickelodeon op de kabel ontvangen. Voor vragen hierover kunt u trecht bij Casema (030-289 03 04).

Invoerdatum 15-11-2004