Provincie Zuid-Holland

Holland Innovation in Van Nelle Ontwerpfabriek

Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincie Zuid-Holland en de Zuid-Hollandse kennisalliantie.

De Kennisalliantie Zuid-Holland houdt op 17 november het jaarlijkse kennisfestival onder de noemer: Holland Innovation. Gedeputeerde Asje van Dijk en astronaut Wubbo Ockels verrichten de aftrap. Staatssecretaris Karien van Gennip reikt de Innovatieprijs uit en minister Maria van der Hoeven neemt deel aan het debat. Holland Innovation vindt plaats in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam tussen 09.00 uur en 18.00 uur.

De Zuid-Hollandse kenniseconomie concentreert zich op een aantal belangrijke economische clusters, zoals de maritieme sector, aerospace en composieten, transport en logistiek, glastuinbouw en life sciences. Door het koppelen van de vier O's van Onderwijs, Onderzoek, Ondernemerschap en Overheid beoogt de Kennisalliantie een bijdrage te leveren aan een betere wederzijdse uitwisseling van kennis en expertise met als doel meer en betere innovatieve producten op de markt te brengen.

WorkshopsDe meer dan dertig workshops die tijdens Holland Innovation worden gehouden gaan bijvoorbeeld over het genereren van business in de life science sector, de marketing van merken, innovatiemanagement of het verleiden van investeerders.

DebattenEr worden drie debatten gehouden. Een over het thema "Denken", d.w.z. de rol van kennisinstellingen en overheden bij het vermarkten van kennis. Een tweede over "Durven" dat inzoomt op de kapitaalmarkt en investeerders. En een derde debat "Doen" gaat over ondernemerschap. De debatten staan onder leiding van Jan Douwe Kroeske.

NetwerkenInnovatieve bedrijven ontmoeten op Holland Innovation een groot aantal aanbieders van onderzoek, financiering, advies, subsidies en octrooien. Ongeveer 200 ondernemers exposeren hun innovatieve producten. Inmiddels hebben ruim 1.200 bezoekers zich aangemeld.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22