Time : 3:31:26 PM
Date : Tuesday, November 16, 2004
Sender Name: Kinepolis Group

Persuitnodiging: cast & crew van de Turkse blockbuster G.O.R.A. op bezoek te Kinepolis Brussel zaterdag 20/11/04

Na het succes van de Turkse familiekomedie 'Vizontele Tuuba' presenteert Multitone Productions vanaf woensdag 17 november in de Kinepolis-complexen te Brussel, Antwerpen, Hasselt, Luik en Gent de Turkse film " G.O.R.A. ", een onvervalste parodie op alle oude en nieuwe science-fiction films.

Op zaterdag 20/11/04 zal de voltallige Cast & Crew van G.O.R.A., waaronder de zeer gerenommeerde hoofdacteur Cem Yilmaz, aanwezig zijn te Kinepolis Brussel.

Kinepolis Brussel nodigt u als journalist uit om deze Turkse kaskraker van formaat te ontdekken, gekoppeld aan één of meerdere interviews met Cast & Crew.

De cast:
Arif / Commandant Logar: Cem Yilmaz
Princess Ceku: Özge Özberk
Garavel: Özkan Ugur
Kuna: Safak Sezer

216: Ozan Güven
Bob Marley Faruk: Rasim Öztekin
Queen Mulu: Idil Firat
Rendroy: Erdal Tosun
Director: Ömer Faruk Sorak
Producer: Necati Akpinar - Besiktas Kültür Merkezi

Multitone Productions
Multitone Productions is een nieuwe speler in de arena van Nederlandse en Belgische filmdistributeurs. Een team dat met enthousiasme Turkse films met internationale uitstraling introduceert aan een breed publiek.
Meer informatie over Multitone Productions:
www.multitoneproductions.com

G.O.R.A.: Het verhaal:
Arif, die zelf geproduceerde valse UFO-foto's probeert te verkopen, is tapijtverkoper, touroperator, reisgids, kortom een manusje van alles. Maar op een dag wordt hij door buitenaardse wezens ontvoerd die hij in werkelijkheid in de verste verte niet eens heeft gezien. Hij wordt meegenomen naar de planeet G.O.R.A. waar de boosaardige Logar de dienst uitmaakt. Logar probeert uit naam van zijn grootvader wraak te nemen op de aardbewoners door ze op te sluiten op G.O.R.A. en ze daar te mishandelen. Arif wordt gevangen gezet en raakt bevriend met zijn medegevangenen: Faruk, een Bob Marley look-a-like, en 216 een onderdanige androïde. Samen bedenken ze een ontsnappingsplan.
Het spectaculaire 'G.O.R.A.' is een soort Turkse versie van Mel Brooks' 'Spaceballs': een onvervalste parodie op alle oude en nieuwe science-fiction films. Filmseries als 'Star Wars', 'Star Trek' en 'The Matrix' worden in 'G.O.R.A.' ongenadig op de hak genomen. Het scenario werd geschreven door hoofdrolspeler Cem Yilmaz, een bekende Turkse komiek die in de film zowel de onschuldige Arif als de boosaardige Logar speelt. Yilmaz werkte eerder samen met regisseur Ömer Faruk Sorak aan de succesvolle tragikomedie 'Vizontele' uit 2001, waarin overigens meer hoofdrolspelers uit 'G.O.R.A.' te zien waren.

Trailers en filminformatie vindt u op de website van Multitone Productions: www.multitoneproductions.com

Programma voor journalisten

20u00: vertoning G.O.R.A. (Franstalige ondertiteling)
22u30: presentatie + sterlegging in de bioscoopzaal waar de vertoning van 22.45 u zal plaatsvinden

22u45: stervertoning G.O.R.A. (Franstalige ondertiteling)
23u00 - 01u00: persinterviews van Cast & Crew (Engels, Duits of Turks) in onze VIP-room op de vierde verdieping

Als journalist of fotograaf kan u gratis toegang bekomen voor de voorstelling van 20.00 u, waarna u in de gelegenheid gesteld wordt om interviews af te nemen van de Turkse Cast & Crew.

* Gelieve uw filmbezoek vóór vrijdag 19/11/04 te bevestigen aan Sofie Arslijder, Sales & Event Account Kinepolis Brussel: sarslijder@kinepolis.com.

Zaterdag kan u dan uw bioscoopticket afhalen aan het onthaal.
* Voor interviewaanvragen contacteert u Serdar Köker van Multitone Productions (bij voorkeur in het Engels), tel 0031 6 14 39 11 03, skoker@multitoneproductions.com

Contact:
Kinepolis Group
Sales & Events Kinepolis Brussel: Sofie Arslijder, sarslijder@kinepolis.com, tel 02 474 27 12
Marketing & Sales Kinepolis Group: Frank Vanachter, fvanachter@kinepolis.com, tel 02 474 26 19
www.kinepolis.com

Multitone Productions
Serdar Köker, tel 0031 6 14 39 11 03, skoker@multitoneproductions.com www.multitoneproductions.com

URL: http://www.kinepolis.com