Politie Hollands Midden

Rijnsburg Rijden onder invloed

De politie heeft dinsdag 17 november omstreeks 00.20 uur een 44-jarige automobilist uit Rijnsburg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd op de Boslaan staande gehouden voor een controle. Een blaastest gaf een uitslag van 755 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leiderdorp/Leiden - Politie houdt verdachte van winkeldiefstal aan Een 43-jarige man uit Leiden nam dinsdag 16 november rond 15.30 uur na een bezoek aan een bouwmarkt aan de Zijlbaan zonder te betalen twaalf tangen mee. De bedrijfsleider die de winkeldiefstal zag gebeuren zag dat de man in een buiten geparkeerde auto stapte en vervolgens hard wegreed. Een collega ondernemer bood aan om gezamenlijk de auto te achtervolgen en onderwijl de politie te waarschuwen. Bij het postkantoor aan de Schipholweg kon vervolgens de man worden aangehouden. Twee inzittenden van 31 en 41-jaar uit Leiden, werden eveneens aangehouden. Zij werden later in de middag weer op vrije voeten gesteld. De 43-jarige blijft in verband met het onderzoek ingesloten.

Moordrecht Verkeersongeval

Dinsdag 16 november omstreeks 16.15 uur vond op de kruising Rijksweg A20 ter hoogte van de Spoorweglaan een verkeersongeval plaats. Een 23-jarige automobilist uit Rotterdam reed over de Rijksweg in de richting van Nieuwerkerk aan den Ijssel. Voor hem fietste een 64-jarige Moordrechtenaar. Net voor de Spoorweglaan haalde de automobilist de fietser in. Op dat moment sloeg de fietser linksaf om de Spoorweglaan in te rijden. Een aanrijding was het gevolg. De fietser werd met een gebroken heup en een hoofdwond overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gouda - Politie houdt verdachte van vernieling aan De politie hield op woensdag 17 november rond 03.05 uur op de Sportlaan een 29-jarige man uit Gouda aan als verdachte van het vernielen van een ruit van een zorgcentrum aan het Middenmolenplein. Verzorgsters hoorden de ruit sneuvelen en zagen vervolgens een man weglopen. Onmiddellijk belden zij de politie, die dankzij een duidelijke beschrijving van de man hem snel wist aan te houden. De verdachte is ingesloten. De politie onderzoekt of de man mogelijk van plan was om in te breken maar daarvan door ontdekking afzag.

------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 17 november 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --