Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht 17-11-2004 - Nieuwsberichten Rijn & Venen

Man aangehouden na bedreiging

Woerden - Op vrijdag 12 november 2004, omstreeks 20.45 uur kwam bij de politie de melding dat er een zeer agressief persoon zich bevond bij de EHBO van het Hofpoort ziekenhuis in Woerden. Bij aankomst zag de politie een man bij de ingang van het ziekenhuis staan. Deze man, een 33-jarige inwoner van Woerden, bleek een bekende te zijn van de politie. De man was behoorlijk in de war.

Getuigen verklaarden dat de man zojuist het ziekenhuispersoneel ernstig bedreigd en mishandeld had. De man had een brandblusser in de richting van een vrouwelijk personeelslid gegooid en die trof haar aan de arm. Zij liep hierdoor een kneuzing op. Bovendien bleek dat de man een personenauto van een ander personeelslid en de bedieningsknop van de toegang van de EHBO-afdeling had vernield. De man werd door de politie aangehouden. De verdachte zit in voorlopige hechtenis.

Jongetje (2) verdonken

MAARSSEN- Op dinsdagmiddag is een 2-jarige jongetje op uit Maarssen op de Antilopespoor verdronken.

Omstreeks 15.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er een jongetje van 2 jaar werd vermist. Meerdere politie-eenheden zijn direct op het Antilopespoor en de omgeving naar hem gaan zoeken. Daarbij zag een agent op het Antilopespoor iets in het water liggen, het bleek het jongetje te zijn. Hij sprong het water in en haalde hem eruit. Samen met een collega heeft hij het slachtoffer gereanimeerd. Het gearriveerde ambulance personeel nam de hartmassage over. Met een onregelmatige hartslag is hij overgebracht naar het UMC. Daar is hij helaas overleden.