MEDINOVA
http://www.medinova.com

MediNova biedt zorgverzekeraars alle ruimte voor marktwerking

MediNova heeft aan alle zorgverzekeraars het voorstel gedaan om vanaf
1 januari 2005 voor alle verrichtingen standaard drie procent onder de maximum ziekenhuisprijs voor deze verrichtingen te blijven. Hieraan gekoppeld is de garantie dat patiënten binnen tien dagen op consult kunnen komen en tien dagen daarna worden behandeld. Op dit moment biedt MediNova deze prijs al voor de verrichtingen in het B-segment. Dit zijn alle verrichtingen waarvoor nu reeds afspraken bestaan in het kader van de diagnose-behandeling-combinatie. Vanaf 1 januari zullen deze prijzen dus ook gaan gelden voor de verrichtingen in het A-segment. Dit zijn de verrichtingen waaraan het College Tarieven Gezondheidszorg een maximum stelt. Vanwege de wijze waarop ziekenhuizen worden gebudgetteerd, zijn zij vrijwel genoodzaakt om dit maximumtarief te hanteren.

MediNova heeft in het B-segment al aangetoond scherpe prijzen te kunnen neerleggen en biedt deze vanaf 1 januari dus ook voor het A-segment. Het geeft zorgverzekeraars hiermee alle ruimte om de mogelijkheden van marktwerking ten volle te benutten. Ziekenhuizen zullen immers meer moeite hebben om onder de maximumprijs te werken. Bovendien zullen ze niet of nauwelijks in staat zijn om een zodanige zorggarantie te bieden dat patiënten binnen tien dagen op consult kunnen komen en binnen tien dagen daarna worden geholpen. MediNova kan dit wel en gaat zelfs nog verder. Het biedt ook de mogelijkheid dat patiënten binnen tien dagen op consult kunnen komen en binnen vijf dagen daarna worden geholpen. Ook hierbij geldt nog steeds een korting van anderhalf procent op het maximumtarief. Zelfs binnen vijf dagen op consult komen en binnen vijf dagen daarna worden geholpen behoort bij MediNova tot de mogelijkheden. Dan geldt weliswaar geen korting, maar het is voor werkgevers wel een uiterst effectieve manier om zieke werkgevers zo snel mogelijk weer aan de slag te krijgen. En voor zorgverzekeraars is het nog eens een extra middel om van de mogelijkheden voor marktwerking gebruik te maken.

MediNova is het eerste netwerk van dagklinieken in Nederland. MediNova stelt de cliënt centraal en biedt deze persoonlijke aandacht en een optimale service. Ongeacht of het om verzekerde of onverzekerde zorg gaat, kan iedereen bij MediNova terecht. Zonder wachtlijsten, maar met de modernste apparatuur, een klantvriendelijke houding, een professionele uitstraling en een hoge mate van efficiency. MediNova gaat na een recente heroriëntatie sterk en weloverwogen de toekomst in met drie centra:
Klein Rosendael, gespecialiseerd in plastische chirurgie, algemene chirurgie, orthopedie en radiologie
OMC Haarlem, gespecialiseerd in oogheelkunde en refractiechirurgie Zestienhoven, gespecialiseerd in plastische chirurgie, orthopedie en hand-en voetchirurgie.
MediNova is lid van de Nederlandse Raad voor Particuliere Klinieken.

Voor meer informatie (