AutoRai

17-11-2004

100-jarige Rover met de 75 coupe als stijlvolle mijlpaal

Britishness, ingetogen elegantie en altijd een interieur dat ontegenzeggelijk de betere plaats is om te vertoeven zijn Rover deugden die allemaal samenkomen in de Rover 75 Coupe concept car.

Het Rover ontwerpteam wilde het eerste eeuwfeest van het Rover merk markeren met een stijlvol ontwerp dat als meest recent type in de reeks volledig zou passen in de gelederen van beroemde en erkende Rover types als de P4, de fraaie P5 coupe, de innovatieve P6 2000 en de fiere SD1 hatchback.

Dit is gerealiseerd in de vorm van de Rover 75 Coupe concept car een mooie en elegante tweedeurs uitvoering van de stijlvolle 75 Saloon. Het interieur van het concept model wordt nadrukkelijk bepaald door Yew wood en Tan leder die tekenend en trendbepalend zijn voor de stijl van het interieurdesign van deze auto. Hierdoor wordt het Rover trademark van een uitnodigend en stijlvol interieur nog eens bekrachtigd.

Peter Stevens, MG Rovers design directeur licht toe: Mijn streven is om mensen zich voor een moment te laten afwenden van de laatmoderne ruwheid en eens te laten genieten van de elegante en tijdloze carrosserielijnen van het 75 Coupe ontwerp. Het ware karakter van een Rover komt naar boven door zijn vermogen om een verwennende omgeving te presenteren waarbij comfort en verfijning de hoogste prioriteiten vormen, elementen die ook naar voren moeten komen in de vorm en de details van het uiterlijk van de auto.

Heritage is een grote kracht voor een merk en het verschaft de voorwaarden voor referenties en ook de basis om daarop in de toekomst voort te bouwen. En dat was exact de uitdaging waarmee wij werden geconfronteerd bij het ontwikkelen van deze Rover concept car in het jaar waarin wij het 100 jarige bestaan van het merk Rover vieren.