Gemeente Zwolle

Het 'College op Bezoek': B&W assisteert op zijlader, veegwagen en kolkenzuiger

Het Zwolse college brengt vrijdag 19 november 2004 een bezoek aan ROVA (Grote Voort 17). Vanaf daar gaat het college op divers ROVA-materieel verschillende wijken in om te assisteren bij de afvalverwijdering en reinigingswerkzaamheden. B&W gaat aan de slag bij ROVA in het kader van het 'College op Bezoek'.

ROVA is verantwoordelijk voor de afval- en reinigingstaken en de inzamelmiddelen in 19 gemeenten in de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland, Drenthe en Utrecht. ROVA is in deze gemeenten verantwoordelijk voor een optimale invulling van de wettelijke afvalzorgplicht met betrekking tot het huishoudelijk afval.

Programma
09.00 uur ontvangst in de kantine van ROVA;
korte inleiding over ROVA door directeur Hans Groenhuis ±09.30 uur het college wordt opgesplitst in kleine groepjes en assisteert ROVA-medewerkers in diverse wijken op o.a. de zijlader, de veegwagen en de kolkenzuiger
11.00 uur terug op locatie Grote Voort;
gezamenlijke afsluiting
11.30 uur einde programma

'College op Bezoek'
Het 'College op Bezoek' is een initiatief waarbij burgemeester en wethouders eenmaal in de twee weken een ochtend te gast zijn bij inwoners, bedrijven, instellingen, scholen, verenigingen, enz. Zij werken zoveel mogelijk mee met de reguliere werkzaamheden. Het college krijgt op deze manier een goede indruk van wat er zoal leeft en gebeurt in de stad. De bezoeken zijn gekoppeld aan een thema, een actualiteit of vinden plaats op uitnodiging of spontaan.


---