Politie Groningen

Persberichten woensdag 17 november 2004

Provincie Groningen 17-11-2004 -

Groningen: uitzending Opsporing Noord
In de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord die woensdagvond 17 november 2004 wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor meerdere zaken en een preventie-item.

Zo wordt er aandacht besteed aan de poging tot brandstichting van een moskee aan de Morgensterlaan in Groningen, bekladdingen met racistische teksten van de Sionskerk in Groningen en het gemeentehuis in Veendam. Tevens wordt er aandacht besteed aan snelkraken bij benzinestations in Groningen, Oude Pekela en Haren. Er zijn meerdere filmpjes van bewakingscameras waarin verdachte personen worden getoond tijdens hun werkzaamheden.

Er worden spullen getoond die de politie graag terug wil geven aan de rechtmatige eigenaren. Onder andere hoesjes met Cds, enveloppe met een geldbedrag en een sigarendoosje met sleutels. en weekendtassen die bij verdachten zijn aangetroffen in Uithuizen, Stadskanaal en Groningen.

Het informatie-item gaat over het onderwerp advertentiefraude. Naast de genoemde onderwerpen wordt er een terugkoppeling gegeven van de vorige uitzendingen en de resultaten die zijn behaald.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord. Tijdens en na de uitzending zijn de items terug te lezen en te zien op de internetsite www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.

Veendam: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagavond aan het Boven Westerdiep in Veendam een 40-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. Doordat hij met hoge snelheid reed viel het rijgedrag van de man op. Surveillerende agenten gaven de man ter controle een stopteken. Vervolgens bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd meegenomen voor de ademanalyse die een bloedalcoholgehalte van 1.3 promille uitwees. De verdachte is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Stadskanaal: gewonden bij ongeval
Een 16-jarige fietser uit Stadskanaal is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Continentenlaan in zijn woonplaats. Het slachtoffer fietste samen met andere fietsers en week plotseling naar links uit. Hij werd op dat moment ingehaald door een taxi, bestuurd door een 37-jarige man uit Gieterveen. Bij de aanrijding die volgde kwam de fietser te vallen. Hij is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn fiets werd geheel vernield. Ook de passagier van de taxi (geen gegevens bekend) raakte gewond en moest met borstklachten eveneens naar een ziekenhuis worden gebracht.

Mussel: vrouw gewond bij ongeval
Een 88-jarige vrouw uit Ter Apel is dinsdagmiddag voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht nadat zij met haar auto op de kruising van de Lindenlaan en de Musselweg in Mussel in botsing kwam met een vrachtauto, bestuurd door een 48-jarige man uit Vaassen. Bij de aanrijding, waarbij het slachtoffer geen voorrang verleende, raakte de auto van de vrouw zwaar beschadigd. De wagen is door een berger afgevoerd.

Snelheidscontrole: dinsdag
Onderdendam: Bedumerweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 621 voertuigen, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 75

Groningen: fietser aangereden; veroorzaker rijdt door
Agenten troffen dinsdagavond rond 22.30 uur op de kruising van de Bornholmstraat met de Osloweg een 18-jarige fietser uit Groningen aan die gewond op het wegdek lag. Getuigen wisten te vertellen dat de man was aangereden door een middelgrote donkere auto die na de aanrijding was doorgereden in de richting van de Lubeckweg. De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen die wat gezien hebben en nog niet door de politie zijn gehoord worden verzocht te bellen met basiseenheid Zuid / Haren via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: verkeerscontroles
Op het Hereplein werd dinsdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Er werden 82 bonnen uitgeschreven aan fietsers zonder verlichting. Op het Hoendiep in Hoogkerk werd dinsdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 874 passerende voertuigen reden er 114 sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 89 km per uur. Op de Ulgersmaweg werd een bromfietscontrole gehouden. Van de 41 brom/snorfietsen bleken er 11 teveel vermogen te hebben. Verder werden er twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de helm. Voor het rijden over de busbaan op de Laan Corpus den Hoorn werden dinsdagochtend 22 bonnen uitgeschreven.

Groningen: politie treft vuurwapen en drugs aan
Bij een onderzoek in twee woningen aan de Borgwal en Doornbosheerd trof de politie dinsdag een vuurwapen, munitie en vermoedelijk een hoeveelheid heroïne aan. In beide woningen werd een 26 en 34-jarige man uit Groningen aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: snorfiets gestolen
Een 34-jarige vrouw uit Groningen heeft aangifte gedaan van diefstal van haar snorfiets en bedreiging op maandag in de Floresstraat. De vrouw liep na de diefstal van haar snorfiets de twee verdachte jongens achterna en werd op de Oosterhamriklaan bedreigd met een mes. Dinsdagavond werd de gestolen snorfiets aangetroffen bij een 16-jarige jongen uit Groningen die op het Dehliplein stond. De jongen is aangehouden en in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de verdachten wordt voortgezet.

Groningen: man (27) in de war
Een 27-jarige man uit Groningen die hevig in de war was is dinsdag na een aanrijding op de Hereweg naar het ziekenhuis gebracht. De man maakte problemen bij een kliniek aan de Hereweg en rende vervolgens op straat tegen een passerende bedrijfswagen aan. Hij kon na de buiteling door meerdere omstanders in bedwang worden gehouden. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: snorfietsdief aangehouden
Een 25-jarige man uit Oude Pekela werd dinsdagmiddag aangehouden op de Europaweg op verdenking van diefstal van een snorfiets. Een getuige had gezien dat de man bezig was de snorfiets te stelen en waarschuwde de eigenaar die de verdachte op zijn brommer zag rijden. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor nader verhoor.