Gemeente Hilversum

Ontwerpvisie Openbare Ruimte Liebergen

Het college van burgemeester en wethouders is op dinsdag 16 november akkoord gegaan met de ontwerpvisie Openbare Ruimte Liebergen. Deze visie geeft aan hoe de openbare ruimte in het stadsvernieuwingsgebied Liebergen kan worden ingericht en welke kaders hiervoor gelden.

De ontwerpvisie is op basis van de ontvangen inspraakreacties op de volgende onderdelen aangepast:


1. Er worden paaltjes aangebracht op straathoeken om parkeren op straathoeken tegen te gaan.

2. In de S. Hoogenwerffstraat wordt tussen de Besselstraat en de Lorentzweg een extra drempel aangebracht.

3. De passeerplek in de S. Hoogenwerffstraat (plaatselijke verbreding van de straat waar tegenliggende auto's elkaar kunnen passeren) wordt in noordelijke richting opgeschoven naar het achterpad tussen de huisnummer 56 en 58.

Op 14 december wordt de ontwerpvisie en het hiervoor benodigde ISV-budget (Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing) van EUR 2,8 miljoen besproken in de raadscommissie Stad. Vervolgens neemt de gemeenteraad op 12 januari 2005 een besluit over de ontwerpvisie en het benodigde ISV-budget. De gemeenteraad wordt ook gevraagd een krediet van EUR 900.000,= ter beschikking te stellen voor uitvoering van een aantal projecten in 2005. Tevens wordt de gemeenteraad gevraagd een krediet van
EUR 1.000.000,= ter beschikking te stellen voor voorbereidingskosten van de projecten die in 2006 uitgevoerd kunnen worden.