Gemeente Hilversum

Inrichtingsplan Diepeweg

Het herinrichtingsplan voor de Diepeweg, eerder dit jaar als Voorlopig Ontwerp in de inspraak gebracht, kan ongewijzigd worden uitgevoerd. Burgemeester en Wethouders van Hilversum hebben op het plan, dat al uitgebreid met de bewoners was voorgesproken, geen enkele inspraakreactie ontvangen.

Nettere uitstraling met historisch tintje
Als de Diepeweg straks is heringericht zorgen een duidelijk wegprofiel en een parkeerstrook voor een nettere uitstraling en wordt met een luxere soort lantaarnpalen iets van het historische karakter teruggebracht. Omdat er in de Diepeweg geen ruimte is voor openbaar groen komen er aan de lantaarnpalen zogenaamde 'hanging baskets', waardoor er toch groene elementen aan het straatbeeld kunnen worden toegevoegd.
In de straat wordt een 30-kilometerregime ingevoerd, maar op verzoek van de bewoners gebeurt dat zonder de aanleg van drempels. De 30-kilometerborden worden vooruitlopend op de herinrichting al begin vo lgendjaargeplaatst.

Parkeren
Omdat er binnen het project geen mogelijkheden zijn om de parkeercapaciteit op de Diepeweg te vergroten, kiezen B&W ervoor om op de beperkte ruimte zoveel mogelijk parkeerplekken aan te leggen. Om daarbij te voorkomen dat tuinhekjes en voordeuren geblokkeerd worden door geparkeerde auto's wordt voor iedere ingang een natuurstenen plateau aangelegd in een afwijkende kleur.

Procedure/uitvoering
Het Definitief Ontwerp voor de herinrichting van de Diepeweg wordt op maandag
20 december besproken in de raadscommissie Verkeer en Buurt. Met de uitvoering wordt gewacht tot het bouwproject Naarderstraat/Diepeweg wordt opgeleverd, naar verwachting in de loop van 2006.