Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 17 november

Pathé biedt G.O.R.A. na enorm succes extra stoelen

De voorpremière van G.O.R.A. in Pathé-bioscopen in Den Haag, Groningen, Eindhoven en Scheveningen was afgelopen zaterdag een groot succes. De bezoekersaantallen voor de Turkse SF-comedy overtroffen alle verwachtingen, in Groningen en Eindhoven was de film de best bezochte nachtvoorstelling. Vanwege die enorme opkomst en de razendsnel uitverkochte meet & greet met cast & crew aanstaande vrijdag in Pathé Arena, hebben Pathé en distributeur Multitone Productions besloten grotere zalen voor G.O.R.A. beschikbaar te stellen.

G.O.R.A., de duurste productie uit de Turkse filmgeschiedenis, ging afgelopen vrijdag in Turkije in première en verpulverde er met 722.000 bezoekers in drie dagen alle records. De eerste tekenen beloven dat de film ook in Nederland en de rest van Europa een ongekend aantal toeschouwers zal trekken. G.O.R.A. (zie: www.multitoneproductions.com) is een parodie op onder meer Star Wars, The Matrix en The Fifth Element. Bovendien betekent de SF-comedy het internationale filmdebuut van Cem Yilmaz. Deze Turkse ster is ongekend populair in zijn vaderland en bij zijn landgenoten in het buitenland. Zo stond hij afgelopen mei in Amsterdam in een uitverkochte Heineken Music Hall (3.500 bezoekers) met zijn befaamde stand-up show CMYLMZ. G.O.R.A. zou weleens zijn doorbraak kunnen betekenen als internationale ster. Niet alle supersterren komen uit Hollywood.

Aanstaande vrijdag zijn Cel Yilmaz, zijn tegenspelers en de crew van G.O.R.A. voor een meet & greet in Pathé Arena, Amsterdam. Vanaf donderdag draait de film in onder meer Pathé Arena, Pathé De Munt, Pathé De Kuip, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Scheveningen en Rembrandt Utrecht.

Voor meer persinformatie: Sinan Efe, Multitone Productions, t: 020 489 5837, e: film@multitoneproductions.com

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: info@publicy.nl