Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - beroving bij pinautomaat: politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 17-11-2004

De Arnhemse politie is op zoek naar getuigen van een gewapende beroving bij een pinautomaat aan de Terneuzenstraat. Dat gebeurde dinsdagavond omstreeks half tien. Een 26-jarige vrouw uit Arnhem wilde rond dat tijdstip gaan pinnen bij de geldautomaat aan de achterzijde van de C1000 supermarkt. Terwijl de vrouw bezig was bij de geldautomaat verscheen er een onbekende man, die de Arnhemse bedreigde met een pistool. Vervolgens wist hij een geldbedrag afhandig te maken, waarna hij er vandoor ging. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke man van ongeveer 1.85 a 1.90 m lang met een slank postuur en blond haar. Het gezicht van de man was bedekt met vermoedelijk een sjaal. Voorzover bekend zou de overvaller te voet zijn weggevlucht via een pad aan de overzijde van de Terneuzenstraat. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren. Vooral de bestuurder van een auto, die volgens het slachtoffer ten tijde van de overval vanuit de wijk voorbij was gereden in de richting van de Randweg zou over informatie kunnen beschikken. Men kan met informatie terecht op telefoon 0900-8844 of in het politiebureau aan de Olympus in Arnhem Zuid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth - verdachte van autodiefstal aangehouden
Publicatiedatum: 17-11-2004

De politie van Doorwerth heeft dinsdagavond op de Kabeljauwallee een 37-jarige man uit Westervoort aangehouden op verdenking van heling of diefstal van een auto. De agenten zagen rond half negen een auto met twee inzittenden rijden over de Van der Molenallee richting Utrechtseweg. Het viel de agenten op dat de bestuurder geen gordel droeg. De auto reed vervolgens de Kabeljauwallee op en werd daar tot staan gebracht. Bij controle bleek dat er braakschade aan een van de portieren zat en dat de bedrading bij het contact was doorverbonden. Volgens het kenteken bleek de auto in Wageningen thuis te horen. Nadat de eigenaar was benaderd bleek de auto te zijn gestolen, waarop de Westervoorter werd aangehouden. De bijrijder van de Westervoorter zag op dat moment kans van plaats te verwisselen en er met de auto vandoor te gaan. De bewuste auto werd even later onbeheerd aangetroffen op een erf aan de W.A. Scholtenlaan. Door de politie is nog vergeefs gezocht naar de bestuurder, maar die bleek inmiddels te zijn ontkomen. De Westervoorter is voor verder onderzoek ingesloten. De auto is veiliggesteld voor sporenonderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 17-11-2004

Een 36-jarige Arnhemmer is dinsdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van bedreiging met geweld van een 40-jarige plaatsgenoot. Dat gebeurde in een zaak aan de Spijkerlaan. Agenten waren rond kwart voor vier naar de zaak geroepen in verband met een conflict. Terplekke bleek dat er problemen waren ontstaan in de familiesfeer tussen de 36-jarige en de 40-jarige. Agenten probeerden de ruzie te sussen en de partijen te scheiden. Daarbij zou de 36-jarige zijn uitgevallen naar de 40-jarige en hem met geweld hebben bedreigd. De man werd daarop door de agenten aangehouden. Door de 40-jarige Arnhemmer is later aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemse gewond na botsing

Publicatiedatum: 17-11-2004

Bij een botsing tussen twee auto's op de Erasmussingel in Arnhem is dinsdagochtend een 36-jarige vrouw uit die stad gewond geraakt. Het slachtoffer werd omstreeks negen uur aangereden door een 39-jarige automobilist uit Huissen. Volgens de politie was de Huissenaar vanaf een bouwterrein de weg op gereden en zou daarbij de Arnhemse geen voorrang hebben verleend. Het slachtoffer probeerde hierop een aanrijding te voorkomen en botste daarbij tegen een lantaarnpaal. De lantaarnpaal brak door de aanrijding doormidden en de Arnhemse botste door de klap nog tegen een boom. Als gevolg van de aanrijdingen liep de Arnhemse verwondingen op aan haar borst en hand en is ter behandeling overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - gestolen auto aangetroffen bij verkeerscontrole
Publicatiedatum: 17-11-2004

De Arnhemse politie heeft dinsdagochtend bij een verkeerscontrole op de Metamorfosenallee in de wijk Schuytgraaf een gestolen auto aangetroffen. De bestuurder van de auto, een 32-jarige man uit de gemeente Overbetuwe, werd aangehouden. De auto bleek in juli van dit jaar als gestolen te zijn opgegeven bij de politie Amsterdam-Amstelland. De politie hield dinsdag tussen tien en elf uur een verkeerscontrole in de wijk waarbij speciale aandacht uitging naar gordelgebruik en het voeren van verlichting. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - politie zoekt getuigen van doorrijden na ongeval
Publicatiedatum: 17-11-2004

De politie van Dieren is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval waarbij één van de betrokkenen zou zijn doorgereden zonder zich bekend te maken. Het ongeval gebeurde op zaterdag 16 oktober op een parkeerplaats aan de Spankerenseweg, nabij de kringloopwinkel. Rond half drie parkeerde een 60-jarige Dierenaar zijn auto. Nog voordat hij zijn auto had verlaten zou er een autobus tegen zijn wagen zijn gereden waardoor schade ontstond. De bestuurder van de autobus reed vervolgens door zonder zich bekend te maken. De Dierenaar noteerde het kenteken en gaf dat door aan de politie. Die stelde later een onderzoek in dat leidde naar een 65-jarige Arnhemmer. De verklaringen van beide bestuurders bleken elkaar echter tegen te spreken. Met behulp van getuigen hoopt de politie meer klaarheid in de zaak te krijgen. Getuigen worden verzocht 0900-8844 te bellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden