Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Start werkzaamheden bedrijventerreinen Foxmart

Hoogezand, 16 november 2004 Persbericht 2004/103

De werkzaamheden voor de revitalisering, de grote opknapbeurt van de bedrijventerreinen Martenshoek-Zuid en Foxhol samen Foxmart genoemd, zijn vanaf deze week zichtbaar. Na de aanbesteding is het werk op 15 november formeel aan Aannemingsbedrijf Oosterhof Holman 'gegund'. Op 1 juli 2005 is werk klaar.

De revitalisering bestaat uit verschillende onderdelen. Naast een grote opknapbeurt van de wegen op de beide terreinen omvat de revitalisering een efficiëntere indeling van de wegen en bedrijfskavels, verbetering van het algemene aanzien (zoals het groen) en de bewegwijzering, het maken van een nieuw bestemmingsplan en het bevorderen van de werkgelegenheid en de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven. De gemeente probeert in gesprekken met de verschillende grondeigenaren actief de indeling van de kavels onderling te verbeteren.

De totale investering bedraagt ? 5,8 miljoen, waarvan ruim 60% door het rijk, de provincie en de bedrijven op de terreinen is ingebracht. De gemeente Hoogezand-Sappemeer investeert bijna ? 1,1 miljoen in het project. De doelstelling is om de terreinen een omvangrijke en duurzame impuls te geven voor de toekomst. Goed uitziende en ingerichte terreinen verhogen de aantrekkelijkheid voor bedrijfsvestigingen. De gemeente ziet het als één van de middelen om het ondernemersklimaat verder te verbeteren.

Onderdelen
De werkzaamheden beginnen dez eweekinMartenshoek-Zuid.Debeide planningen zijn nog onder voorbehoud. In elk geval krijgen aanliggende bedrijven en bewoners ruimschoots van te voren bericht. De bedrijven aan de Produktieweg krijgen nog deze week bezoek van de toezichthouder.

In het totale plan zijn op vele punten detailwijzigingen van de fysieke inrichting gepland. De meest in het oog springende grote veranderingen zijn de aanpassingen van de kruispunten Nijverheidsweg-Produktieweg-Ambachtsweg en
Techniekweg-Produktieweg-Transportweg, het aanbrengen van nieuwe inritten voor bedrijven en het opnieuw asfalteren of aanbrengen van klinkerbestrating. De geplande veranderingen verhogen de verkeersveiligheid aanzienlijk door de aanleg van gescheiden fietspaden. Naar alle waarschijnlijkheid start in Foxhol het werk over
1 á 2 maanden. Daar zal de verbetering van de Korte Groningerweg en de parallelweg van de Woldweg het meest opvallende onderdeel zijn.

Bereikbaarheid
Om bedrijven en aanwonenden te ontzien en de bereikbaarheid te waarborgen zullen enkele ingrijpende onderdelen van het werk in het weekend worden uitgevoerd. Regelmatig zullen (gedeeltelijke) stremmingen in de Regiokrant worden aangekondigd. De Produktieweg is van
22 november tot en met 23 december 2004 gestremd voor het doorgaande verkeer. Alle bedrijven blijven bereikbaar.

sluiten