Gemeente Capelle a/d IJssel

Support zoekt mentoren

Logo van Mentor in de buurt

Er zijn altijd wel jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Jongeren die, door omstandigheden, tussen wal en schip vallen en tijdelijk wat extra zorg en aandacht nodig hebben. Voor deze jongeren, tussen de 10 en 15 jaar, is het project Mentor in de buurt ontwikkeld. Dit project is onderdeel van de gemeentelijke aanpak Support.

De jongeren worden gekoppeld aan een mentor. Een mentor is een vrijwilliger, die één keer in de twee weken een dagdeel tijd heeft om leuke dingen te doen met een jongere. Dit kan van alles zijn, van sporten tot winkelen, van een film tot een museumbezoek. Doordat er iemand speciaal voor hem is, krijgt de jongere de boodschap mee dat hij ertoe doet, dat hij belangrijk en waardevol is.

De mentoren doen hun werk op vrijwillige basis. Mentoren, die ervoor kiezen een deel van hun tijd door te brengen met een jongere, vervullen tevens een voorbeeldfunctie. Ze zijn een rolmodel, iemand waar de jongere onbewust van kan leren en door gestimuleerd kan worden om richting te geven aan zijn eigen leven. Verder is het eigenlijk gewoon heel erg leuk om met een jongere op pad te gaan en allerlei uitstapjes te maken.

Voor het project Mentor in de buurt, is de gemeente op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers, die een positieve bijdrage willen leveren aan de leefwereld van een jongere. Maakt u gemakkelijk contact met jongeren, houdt u van gezelligheid en kunt u 2 à 3 uurtjes per twee weken vrij maken om te besteden aan een jongere? Meldt u dan aan als mentor!

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als mentor? Bel dan Sharida Noormohamed, telefoon 06-46065980 of e-mail naar:mentorindebuurt@hotmail.com