Gemeente Ede

nummer 242/Ede, 15 november 2004

Gemeente Ede stelt verkeersprojecten vast

Met de uitvoering van nieuwe verkeersprojecten in Ede is in totaal bijna 1,4 miljoen euro gemoeid. De gemeente legt deze plannen jaarlijks vast in het Uitvoeringsprogramma Verkeer en Vervoer (UVP). Vandaag nam het college een besluit over de projecten voor 2005.

Een aantal opvallende projecten is de realisatie van maatregelen rond de spoorwegovergang aan de Hakselseweg, de verbetering van de fietsroutes en de verkeersveiligheid in het Binnenveld en de realisatie van een rotonde bij Cultura. In verband met de bezuinigingen wordt komend jaar minder geld geïnvesteerd in het inrichten van 30 km-zones. Naast de uitvoering van de diverse kleinere verkeersprojecten, wordt gewerkt aan grote toekomstige projecten als de aanpak van de N224 en de realisatie van hoogwaardig openbaar vervoer. De gemeente spant zich hiermee maximaal in voor de verdere verbetering van de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid in Ede.

Naast bovengenoemde projecten, stelt het college nog drie opvallende nieuwe verkeersprojecten aan de gemeenteraad voor:


· De uitvoering van diverse verkeersprojecten in het kader van structuurvisie Lunteren ten behoeve van de realiseatie van de ontsluitingsweg;


· De inrichting van Lunteren oost als 30 km-zone;


· De uitvoering van diverse activiteiten op het gebied van verkeerseducatie.

Overige uitgaven besteedt de gemeente aan bijvoorbeeld het verhelpen van kleine verkeerszaken of een studie naar eventuele aanpassingen op de hoofdwegenstructuur.

Vandaag stelde het college de verkeersprojecten voor het komende jaar vast. In december neemt de gemeenteraad een definitief besluit, waardoor in de loop van 2005 de meeste projecten starten. Uiteraard informeert de gemeente de direct betrokkenen daarbij over de inhoud van de plannen.