Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 17-11-2004

Man botst op stilstaande voorligger
NIEUW DORDRECHT Dinsdagmiddag rond vijf uur is er een aanrijding geweest op Oranjedropstraat. Een 46-jarige automobiliste uit Klazienaveen wilde af te slaan de Smidshof in, waarop ze even stil moest staan. De 21-jarige automobilist uit Emmen die achter haar reed had dit niet in de gaten, probeerde uit te wijken, maar raakte de rechterachterzijde van de Klazienaveense. De vrouw is samen met haar 20-jarige passagier man uit Nieuw Dordrecht met nekklachten overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

In de greppel
DONDERDEN Op de Norgerwerg bij Donderen is dinsdagavond rond negen uur een 64-jarige automobiliste uit Groningen met haar auto in een greppel beland. Zij kwam uit de richting Norg en is in de bocht in de rechterberm gekomen waardoor ze de macht over het stuur verloor. De auto schampte twee bomen en kwam tot stilstand in de greppel. De auto is totall los verklaard en de vrouw is met rugklachten overgebracht naar het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Vrachtauto op zn kant
HOOGHALEN In de vroege woensdagochtend omstreeks 06.00 is een 42-jarige man uit Mol (België) met zijn vrachtwagen in de sloot terechtgekomen. De man reed over de A28 met een vrachtwagen gevuld met 44 ton droog zand. Hij raakte de berm en kwam vervolgens op zijn zijkant in de sloot terecht. De chauffeur is met sleutelbeen en schouder problemen overgebracht naar het ziekenhuis. De berging van de vrachtwagen wordt in de loop van de woensdag uitgevoerd.

Politie houdt alcomolisten aan
NIEUW DORDRECHT Een 42-jarige man uit Nieuw Dordrecht reed dinsdagavond met zijn auto tegen een ambulancedeur. De ambulance verleende assistentie bij een ongeval op de Oranjedorpstraat. De ademanalyse gaf 765 µg/l (1.8 promille) aan. De man kreeg een dagvaardig en zijn rijbewijs is ingevorderd.

WACHTUM In de nacht van dinsdag op woensdag is een 33-jarige vrouw uit Hoogeveen met haar auto in de sloot geraakt op de Stukdijk. In het kader van Botsen = Blazen is een ademanalyse uitgevoerd. Deze gaf een uitslag van 1095 µg/l (2,5 promille). Hierop kreeg de vrouw een dagvaardig en is haar rijbewijs ingevorderd.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218 Ron Reinds neemt woensdag de dienst over tussen 12.00 uur en 24.00 uur tel 06-52528707.