.3VO

Kinderen overhandigen minister Peijs resultaten snelheidsactie

Honderden kinderen zijn in heel Nederland druk in de weer geweest met het zelf uitvoeren van snelheidsmetingen in hun buurt. De resultaten van de actie THE LIMIT tonen aan hoe gevaarlijk het verkeer is voor kinderen. De actie is een initiatief van 3VO en tv-programma blinQ van Z@ppelin.

Een aantal kinderen dat een snelheidsmeting heeft gedaan, staat aanstaande vrijdag om 15.00 uur bij minister Peijs op de stoep met het actieplakboek waarin de resultaten van de actie staan. De kinderen zullen de minister oproepen hen te steunen in de strijd tegen hardrijders.
Uit alle metingen van THE LIMIT komt naar voren dat auto's systematisch te hard rijden in woonwijken. De metingen van de kinderen bevestigen de resultaten van 3VO onderzoek. Daaruit bleek eerder dit jaar dat maar liefst 85% van de auto's in 30 kilometer gebieden te hard rijdt. Te hard rijden is een van de grootste veroorzakers van verkeersonveiligheid.
3VO wil met THE LIMIT niet alleen wijzen op de dreiging van te hard rijdend verkeer voor kinderen. THE LIMIT laat ook zien dat kinderen heel goed in staat zijn zelf in actie te komen en iets aan de onveiligheid in het verkeer te doen. Kinderen hebben met meetlinten, stopwatch en omrekentabel de snelheid van auto's berekend. Een aantal is er zelfs in geslaagd de krant te halen. Kinderen noemen de actie stuk voor stuk 'gaaf en cool'.

Ook de politie ondersteunt de 3VO actie. Het team verkeersveiligheid IJsselland is woensdag 17 en donderdag 18 november voor reportages in het EO-kinderprogramma blinQ met kinderen op pad om samen snelheidscontroles te doen. Hiermee onderstreept het politieteam krachtig het belang van snelheidshandhaving in woonwijken.

Reportages over de snelheidsmetingen zijn te zien in de week van 22 november bij blinQ op Nederland 3, elke schooldag om 16.40 uur op Z@ppelin.
Snelheidsactie THE LIMIT is gericht op kinderen tussen de 9 en 13 jaar. Meer informatie over de actie en het actiepakket zijn te vinden op www.bendevan3VO.nl

Uitnodiging
Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij het overhandigen van het actieplakboek over snelheidsmetingen aan minister Peijs. Dit gebeurt op vrijdag 19 november om 15.00 uur bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Plesmanweg 1-6 in Den Haag


---


----
Noot voor de redactie/