Deltion College


Woord in Uitvoering succesvol bij Deltion College

Dinsdag 16 november heeft het project Woord in Uitvoering plaatsgevonden bij het cluster Grafimedia, Kunst & Cultuur van het Deltion College. Professionele artiesten verzorgden vier workshops voor deelnemers: Graffiti, Breakdance, Poetry en Rap. Het was een groot succes.

In het kader van het actieplan `cultuurbereik' heeft de provincie Overijssel het project Woord in Uitvoering cadeau gedaan aan ROC-deelnemers van Overijssel. Het belangrijkste doel is om de deelnemers kennis te laten maken met taal in al zijn soorten en vormen. Taal kan gebruikt worden om frustraties en ideeën duidelijk te maken op een geweldloze manier. In totaal komen ROC's in vijf steden aan bod: Enschede, Deventer, Hengelo, Almelo en Zwolle. Dit project wordt uitgevoerd door Het Productiehuis Oost-Nederland.

Workshops

Het project bood plaats aan 285 Deltion-deelnemers van de opleidingen Helpende Welzijn, Elektrotechniek, Grafimedia en Kunst & Cultuur. De populairste workshops waren Rap en Graffiti. Breakdance werd ook goed bezocht. Poetry was minder populair. De deelnemers waren zeer enthousiast over de komst van Woord in Uitvoering naar het Deltion College. Ook docenten vinden het een prima project omdat deelnemers op deze manier op een ongedwongen manier in contact komen met kunst en cultuur.

Afsluitend feest

Op woensdag 17 november zal het project Woord in Uitvoering worden afgesloten met een spetterend feest in Hedon. De uitvoerende artiesten zijn de breakdansers Ill Skill Squad, rappers Mi-Jazz en Ali B, Graffiti-specialisten Old Factory Productions en dichter Sieger M. Geertsma. Daarnaast zullen ook andere artiesten optreden. De deelnemers van de workshops kunnen er gratis naar toe. In Hedon worden dan tevens de mooiste graffitidoeken tentoongesteld die door de deelnemers zijn gemaakt.

Datum: 17-11-2004