EnerTel

Enertel sluit contract met The Network Factory voor Wireless breedband Breedbandverbinding binnen 1 dag opgeleverd aan ThyssenKrupp Rotterdam, 17 november 2004: Data- en telecomdienstverlener Enertel heeft een contract gesloten met The Network Factory B.V. (TNF) voor de levering van Wireless Connect. Wireless Connect is de Wireless breedbanddienst van Enertel die service providers aan hun klanten kunnen verkopen. De verbinding is reeds opgeleverd aan ThyssenKrupp Liften te Krimpen aan den IJssel, de klant van TNF, die op korte termijn via andere operators geen vaste breedbandige verbinding kon krijgen.

Ad van der Burgt van TNF: Onze klant ThyssenKrupp Liften wilde binnen één week een breedbandige Internet verbinding hebben. Op basis van de gebruikelijke infrastructuren als xDSL was dat absoluut niet haalbaar. Aangezien wij als TNF goede en directe relaties hebben met de grote operators in Nederland waren wij op de hoogte van de aanstaande introductie van de nieuwe Wireless Connect dienst door Enertel/WinQ. Vooruitlopend op die introductie hebben wij onze klant al een Wireless Connect aangeboden met Managed Firewall. Voor onze klant is dit echt dé oplossing omdat het direct leverbaar is, een uitstekende kwaliteit biedt en ook nog breedbandig is. De verbinding is binnen één dag geleverd, en wij hebben als TNF dezelfde dag de Managed Firewall op klantlocatie geïnstalleerd. Op die manier was onze klant op tijd klaar om 20 Oracle consultants te ontvangen.

Ambrish Piaré, Hoofd ICT bij ThyssenKrupp Liften: ThyssenKrupp Elevator is momenteel bezig met de wereldwijde implementatie van de Oracle E-Business Suite 11i. De Nederlandse organisatie TKL is uitgekozen als pilot en wij willen in het eerste kwartaal van 2006 live gaan op het nieuwe systeem. Om deze doelstelling te behalen, zijn er 25 Oracle consultants en 20 ThyssenKrupp Elevator medewerkers vanuit de gehele wereld naar Krimpen aan den IJssel gekomen. Ons kantoor in Krimpen aan den IJssel is niet berekend op deze extra capaciteit, daarom hebben wij de vierde verdieping van het Hollandia gebouw in Krimpen aan den IJssel afgehuurd. Omdat de servers van Oracle, waarop TKE gaat werken, in de VS en India staan, is het noodzakelijk dat er een zware internetverbinding aanwezig is. Het aansluiten van een SDSL aansluiting, of een andere vaste variant, zou te lang gaan duren. Wij zijn vervolgens in contact gekomen met TNF. Zij hebben samen met Enertel ervoor gezorgd dat wij binnen een week tijd een 5 Mbps symmetrische verbinding naar het internet hadden. Volledig geïnstalleerd met firewall en bekabeling. De dienst voldoet prima, want hij is stabiel, betrouwbaar en razendsnel, net als de dienstverlening van TNF en Enertel!