Ingezonden persbericht


Compacte usb-drive voor veilige storage onderweg

WD Passport(tm) draagbare USB hard drive met 80GB opslag

Amsterdam, 17 november 2004 - De nieuwe draagbare USB hard drive WD Passport(tm) van Western Digital Corp. (NYSE: WDC) maakt het vervoer van grote hoeveelheden digitale content en informatie vele malen eenvoudiger. De WD Passport Portable Drives vereisen - in de meeste gevallen - geen aparte energiebron en zijn beschikbaar met een capaciteit van 40 of 80 GB. De nieuwe draagbare hard drives zijn overal inzetbaar en werken volgens het 'plug-and-go'-principe.

De WD Passport drives zijn uitgerust met een koele en zeer stille WD Scorpio(tm) 2,5-inch EIDE hard drive met een hoog prestatieniveau, die zeer weinig energie verbruikt. De robuuste, fraai vormgegeven behuizing en de Data Lifeguard(tm)-bescherming bieden maximale garantie tegen dataverlies. De nieuwe drive is ontwikkeld als digitale kluis die gebruikers direct extra opslagruimte biedt. Gebruikers stoppen de compacte drive eenvoudig in hun zak. Op die manier kunnen ze snel een extra back-up van een notebook maken of bestanden delen. Bovendien is de extra hard drive eenvoudig veilig op te bergen. Een 80 GB WD Passport drive kan ongeveer 20 twee-uur-durende films met DVD-kwaliteit of meer dan 1.300 uur muziek opslaan.

"De beveiliging van de data van onze klanten is een topprioriteit voor Western Digital", zegt Lonny Arima, Vice-President en General Manager Retail Product Group van Western Digital (WD). "Alleen een producent van hard drives beschikt over de benodigde ervaring en expertise om een behuizing te ontwikkelen, die data daadwerkelijk beschermt. Wij combineren Data Lifeguard-bescherming met de uiterst betrouwbare WD Scorpio 2,5-inch hard drives. Dit resulteert in een draagbare USB hard drive die betrouwbaar genoeg is als draagbare kluis voor hun digitale leven."

De WD Passport Portable Drives bieden de oplossing voor mobiele professionals en gebruikers die hun data op een betrouwbare manier willen meenemen. De drives hebben uitgebreide veiligheidstests succesvol doorstaan en zijn volledig gecertificeerd. Specificaties van de WD Passport drives zijn verkrijgbaar via www.westerndigital.com/en/products/products.asp?DriveID=110. De WD Passport Portable Drives zijn in januari 2005 in Nederland verkrijgbaar en hebben een garantie van twee jaar.

###

Over WD
Western Digital, één van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare harddisks met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.