Ingezonden persbericht


Folkert Oosting nieuw bestuurslid van Nationaal Jeugdkoor

Amsterdam, 16 november 2004 - Folkert Oosting (34) wordt per 1 december aanstaande bestuurslid van Stichting Vocaal Talent Nederland. Deze stichting behartigt de belangen van het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jeugdkoor. Het jeugdkoor is in bekend door gezamenlijke concerten met het Concertgebouworkest en de Berliner Philharmoniker, en door het optreden bij de doopplechtigheid van Prinses Amalia. Als bestuurslid zal Oosting zich vooral richten op de profilering van de stichting bij het bedrijfsleven.

Oosting is zijn loopbaan in de communicatiebranche 12 jaar geleden begonnen. Eerst binnen een aantal internationale bureaus en later in de culturele sector. Op dit moment is hij werkzaam als senior adviseur voor Europees marketing- en communicatiebureau Pleon.

"Het is nog veel te weinig bekend dat Nederland het beste jeugdkoor van Europa herbergt" zegt Oosting. "Voor bedrijven kan het heel interessant zijn om zich te verbinden met Stichting Vokaal Talent. Nederland. De koorleden die uit alle windstreken van Nederland komen, hebben een enorm gevoel van verbondenheid. Daarmee heeft de stichting een maatschappelijke functie die juist in de golf van geweld van de afgelopen tijd veel steun verdient. Tegelijk heeft het koor altijd een positieve uitstraling die iedereen aanspreekt, in Nederland en ver daarbuiten."

Stichting Vocaal Talent
Stichting Vocaal Talent Nederland wil vocaal en muzikaal getalenteerde kinderen en jongeren uit heel Nederland opsporen en tot bloei brengen. Zij biedt hun een opleidingstraject aan wat betreft zangonderwijs, solfège, koorzang, ensemblezang en algemene muziekleer. De leden (in de leeftijd
8-16 jaar) van het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jeugdkoor worden gezien als toptalenten. Voor dit vocaal talent is het koor een inspirerende en leerzame omgeving om zich te ontwikkelen. Daardoor vervult het koor inmiddels een belangrijke opleidingsfunctie. Verspreid over het land komen de leden maandelijks bijeen voor een studieweekend of -dag. Voor meer informatie: http://www.vocaaltalent.nl