Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


17 november 2004


Brummen - hond doet deur op slot !


De politie werd dinsdagavond rond 23.30 uur gebeld door een inwoonster van Brummen omdat zij haar huis niet in kon. Haar trouwe viervoeter had kennelijk een preventiepro-gramma van de politie bekeken en de knip op de deur "gesprongen". De deur was met geen mogelijkheid open te krijgen en in overleg met de bewoonster tikten agenten een ruitje in. De deur kon weer geopend worden en hond en baasje werden herenigd.


(N.B. Al een belletje gepleegd:mevrouw vindt het zo goed en wil geen verdere media-aandacht !)


Gorssel - bromfietser rijdt tegen schrikhek


Een 48-jarige bromfietser uit Zutphen raakte dinsdag (16/11) omstreeks 07.00 uur op de Hoofdstraat licht gewond toen hij in het duister tegen een schrikhek reed. Dit was daar geplaatst in verband met wegwerkzaamheden. De man merkte het te laat op en kwam ten val. Ook zijn bromfiets liep schade op.


Lochem - vrouw over het hoofd gezien


Een 72-jarige fietsster uit Lochem is donsdag (16/11) omstreeks 13.35 uur gewond geraakt op de Nieuwstad. Zij werd over het hoofd gezien door een 28-jarige plaatsgenote die met haar auto vanaf de Zuiderbleek de Nieuwstad opreed. Een plaatselijke huisarts verleende eerste hulp en het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek. Over haar letsel is niets bekend.


Zutphen- onder invloed op brommer


Agenten zagen dinsdagavond (16/11) omstreeks 21.30 uur een man op een bromfiets zonder helm over de Keucheniusstraat rijden. Toen zij hem aanspraken om een bekeuring uit te schrijven bleek de 25-jarige Zutphenaar te hebben gedronken. Op het politiebureau wees de ademanalyse 0.7 promille aan en voor beide feiten kon de man met een bekeuring het politiebureau verlaten.


Eerbeek- vrouw beroofd van tas


Een 61-jarige Eerbeekse is gisterenavond in een steeg achter woningen aan de Bachstraat van haar tas beroofd. De vrouw fietste omstreeks 21.40 door de donkere en werd kennelijk opgewacht door en onbekende man. Deze gaf haar een klap en rukte de tas van haar stuur. Kennelijk had hij het voorzien op haar portemonnee en hij ging er als en haas vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen die rond
genoemd tijdstip iets bijzonders hebben opgemerkt (0900 8844)


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --