Gemeente Almere

INHOUDSOPGAVE:
homepage Gemeente Almere
Bestuur in Almere
Gemeenteraad
Actueel nieuws

DE STAD ALMERE
LEVEN, WONEN EN WERKEN IN ALMERE
ONDERNEMEN IN ALMERE

Begroting 2005 vastgesteld door raad

De raad heeft de programmabegroting voor 2005 vastgesteld na het begrotingsdebat op 11 november. Voor de begroting waren 29 amendementen en 38 moties ingediend door de raadsfracties. Rond middernacht waren 22 daarvan door een meerderheid van de raad aangenomen en was de programmabegroting 2005 aangenomen.

Het betekent bijvoorbeeld dat de raad heeft besloten af te zien van het schrappen van het kwijtscheldingsbeleid van de reinigingsheffing. De raad houdt de kwijtschelding in stand door onder meer het geleidelijk afbouwen van het geld voor het beheer en bestuur van de bestuurscommissie openbaar onderwijs. De bibliotheek kan blijven meedoen aan de ontwikkelingen van de brede school. Voor het aanwenden van de vier miljoen euro, die als reserve staat bij de begroting van het stadscentrum, vraagt de raad het college met voorstellen te komen. De raad heeft het college gevraagd maatregelen te nemen om de afhandelingstermijn voor aanvragen voor bouwvergunningen te verbeteren.

Er komt meer geld voor noodopvang asielzoekers door het stoppen met de subsidie voor Almere Rulez. (Hetgeen niet betekent dat de subsidie direct kan worden beëindigd). Het college is gevraagd om een visie te ontwikkelen op de noodopvang van dak- en thuislozen, met actiepunten over preventie, opvang en herstel uiterlijk 1 april. De raad wil van de Zorggroep Almere weten wat er is gedaan met het budget voor maatschappelijk werk voor de jeugd en verzoekt het college de overdracht van de WVG-indicatiestelling van het LIA naar het CIZ te onderzoeken. Ook heeft de raad het college verzocht om binnen twee maanden met een overzicht te komen van alle activiteiten op alle (beleids)terreinen aangaande de senioren.

De scouting krijgt een hek, de dierenambulance krijgt geld voor huisvesting en de kinderboerderij in het Den Uylpark kan blijven bestaan. De Poëziebrug wordt de Boudewijn Büch Brug. Voor het opknappen van schoolpleinen komt er een nieuw fonds. De Stichting Parkhuysen krijgt een eenmalig bedrag voor het sluitend maken van de begroting van 2005 om een inloop- en begeleidingscentrum voor kinderen en volwassenen met een ernstige ziekte te stichten. Het getroffen gebied door een aardbeving in Marokko krijgt twee vuilniswagens van Almere.

Alle moties en amendementen staan op het bestuursinformatiesysteem, te benaderen via deze site. De Programmabegroting 2005 kunt u ook op deze site vinden.