Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 17 november 2004

* ZEVEN STAFFORD-PUPS IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Surveillerende politiemensen stelden dinsdagavond om negen uur een onderzoek bij en in een op de Randweg geparkeerdstaande auto in, waaromheen een aantal personen stond. In de auto lagen op de achterbank zeven pups van het ras Stafford. Een ter plaatse gekomen politieman van de Hondenbrigade constateerde dat de honden van een verboden ras waren en nam de pups in beslag. Een dertigjarige Rotterdamse werd aangehouden wegens overtreding van de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren. Eén van de bij de auto staande personen verklaarde dat de pups op internet te koop waren aangeboden voor 250 euro per pup.


* BEROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Dinsdagavond om kwart voor zeven werden twee voor het politiebureau Eendrachtsplein staande politiemensen aangesproken door 23-jarige Rotterdammer, dat een wegrennende man in het metrostation Eendrachtsplein de handtelefoon van een 24-jarige Rotterdamse had geroofd. De piolitiemensen achtervolgden te voet de berover, een zestienjarige knaap uit Rotterdam, die even later werd aangehouden.
Bij zijn aanhouding gaf hij een 27-jarige politieman een kopstoot, waardoor deze neusletsel opliep. De knaap werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. De 24-jarige Rotterdamse kreeg het van haar geroofde mobieltje weer terug.


* MAN IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks half negen werd een 27-jarige Rotterdammer in een woning aan de Krabbedijkstraat overvallen door twee nog onbekende mannen. De politie had een melding gekregen van inbraak in de woning. Ter plaatse sprak zij met het slachtoffer, dat verklaarde dat er twee mannen de woning van zijn vriend binnengedrongen waren. De twee hadden de voordeur opengebroken en toen het slachtoffer ging kijken, keek hij plotseling in de loop van een vuurwapen. Hij moest op de grond gaan liggen terwijl hij onder schot werd gehouden. Zijn vriend, de bewoner verklaarde dat toen een en ander plaatsvond, hij via het balkon was omgelopen om te kijken wat er aan de voorzijde van de woning gebeurde. De mannen hadden na verloop van tijd de woning zonder buit verlaten. De politie stelt een nader onderzoek in.