Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

17-11-2004

Keuringsbedrijf Waarborg Holland schrapt banen

Waarborg Holland in Gouda, een van de twee bedrijven in Nederland die gouden en zilveren sieraden keurt, schrapt zeventien van de 38 banen. Oorzaak is volgens het bedrijf de invoering van de Wet Administratieve Lastenverlichting, die in april 2005 in werking treedt.

Als gevolg van de nieuwe wet hoeft 80 procent van de zilveren sieraden en 10 procent van de gouden sieraden niet meer te worden gekeurd. Ondernemers lopen op de invoering van de wet vooruit en stellen het aanbieden van goud en zilver voor keuring uit tot na 31 maart volgend jaar.

In mei van dit jaar waarschuwde CNV Metaaltechniek al dat verandering van de keuringsgrens zou leiden tot banenverlies. Het parlement heeft de wet echter toch aangenomen. Het gevolg is dat werknemers hun baan verliezen. Bestuurder Gerard van Dijk: In een tijd als deze, waarin elke baan er een is, moet je het als politicus niet willen presteren mensen hun baan te ontnemen.
CNV Metaaltechniek wil in ieder geval met de directie een sociaal plan afspreken waarin bemiddeling van werk naar werk centraal staat. Daarnaast bekijkt de bond op welke wijze passende actie kan worden ondernomen in de richting van de vaste kamercommissie voor economische zaken.

Nadere inlichtingen:

Gerard van Dijk (bestuurder CNV Metaaltechniek) 010 - 4 55 00 50
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 348