Politie Amsterdam-Amstelland

70 Bonnen en beschonken fietser bij controle

17-11-2004. Bij een fietsverlichtingscontrole in de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost werden dinsdagavond 70 fietsers op de bon geslingerd omdat hun verlichting niet in orde was. Eén fietser trachtte via het trottoir te ontkomen. Toen hij door een diender werd gegrepen rook deze direct een sterke alcohollucht.

Uit alles bleek dat de 47-jarige Amsterdammer te diep in het glas had gekeken. De verdachte werd gearresteerd en naar een politiebureau overgebracht. Daar weigerde hij opnieuw iedere medewerking. Tegen de beschonken fietser werd proces-verbaal opgemaakt.
---

Straatdealer en twee klanten gearresteerd

17-11-2004. Dinsdagmorgen arresteerden agenten een 23-jarige dealer en twee klanten.

Rond twaalf uur zagen de agenten de dealer en de twee klanten lopen op de Oudezijds Achterburgwal . De dealer haalde bolletjes verdovende middelen uit zijn mond en gaf die aan de kopers. De drie werden gearresteerd en overgebracht naar een politiebureau. In de hand van een van de klanten werden de verdovende middelen aangetroffen.

De klanten konden na het opmaken van proces-verbaal naar huis. De dealer zit nog vast in afwachting van een beslissing van de officier van justitie.

---