Gemeente Den Haag

november 2004
Gemeente investeert ruim EUR 57 miljoen in onderwijshuisvesting (9 november)

De gemeente Den Haag wil in 2005 ruim EUR 57 miljoen investeren in onderwijshuisvesting. Modernisering van de huisvesting voor het openbaar en bijzonder primair en voortgezet onderwijs in Den Haag krijgt zo opnieuw een krachtige impuls. De gemeente geeft met deze investering verder invulling aan het ingezette beleid op het gebied van onderwijshuisvesting tot 2010.

Pierre Heijnen, wethouder van onderwijs: "Sinds 1997 is de gemeente verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting. Vanaf die tijd is er in de gemeente Den Haag een enorme inhaalslag gemaakt. Veel nieuwe scholen zijn gebouwd, maar er zijn ook veel scholen opgeknapt en aangepast aan de eisen die het moderne onderwijs stellen. We gaan hier ook de komende jaren voortvarend mee door want leerlingen en personeel verdienen goede scholen om goed in te kunnen leren en werken".

Op diverse locaties in de stad wil de gemeente vervangende nieuwbouw realiseren, bestaande schoolgebouwen uitbreiden met nieuwbouw en schoolgebouwen aanpassen in het kader van onderwijskundige vernieuwing. In 2005 wordt hiervoor EUR 48 miljoen gereserveerd. Een in het oog springend project is de vervangende nieuwbouw op de locatie Houtrust van Westhage, een school voor voortgezet onderwijs. Verder is er nieuwbouw gepland in het deelplan Waterrijk in Wateringse Veld voor het Terra College. Voor het basisonderwijs zijn er nieuwbouwplannen voor de De Ark aan de Maarsbergenstraat. De basisscholen Zorgvliet aan de Adriaan Goekooplaan en De Zuidwester aan de Marterrade zullen worden uitgebreid. Tenslotte komt er ook nieuwbouw in Leidschenveen/Ypenburg voor de basisschool Prinses Catharina Amalia en de Montessorischool Leidschenveen.

Voor groot onderhoud en aanpassingen aan bestaande schoolgebouwen is in 2005 ruim EUR 9 miljoen uitgetrokken. Het gaat daarbij onder meer om schoolgebouwen van de P.H. Schreuderschool (Hendrick Goltziusstraat), Basisschool Houtrust (Nachtegaalplein), De Gelderlandschool (Nijkerklaan), Het Agé (Bresterstraat), Cor Emousschool (Twickelstraat), John F. Kennedyschool (Gradaland), Jan van Nassauschool (Gouwestraat), De Vliermeent (Vlierboomstraat) en Al-Qoebaschool ('s-Gravenzandelaan).