Gemeente Den Haag

november 2004
Gebiedsontwikkeling de Raden vrijgegeven voor inspraak (10 november)

Het College van B&W heeft het concept stedenbouwkundig plan en de uitgangspunten voor de gebiedsontwikkeling van de Raden dinsdag 9 november vrijgegeven voor inspraak. De Raden zijn gelegen in de wijk Bouwlust en maken deel uit van het centraal vernieuwingsgebied Den Haag Zuid West.

De fysieke vernieuwing in Den Haag Zuid West biedt kansen voor ingrijpende verbeteringen op lange termijn, waarbij het huidige éénzijdige woonmilieu en woningaanbod kan worden vervangen door veel meer verschillende woningen. In de periode tot 2010, waarvoor het strategisch voorraad beleid van de drie Haagse woningcorporaties (Staedion, HaagWonen en Vestia) is vastgesteld, zal de transformatieopgave in Bouwlust met name plaats vinden in de Raden, de Oorden en voor een kleiner deel in de Steden.

De vernieuwing begint de komende jaren in de Raden. In de Raden worden in totaal 650 huurwoningen van Vestia vernieuwd door sloop/nieuwbouw (458 woningen) en renovatie (192 woningen). Er komen 576 'nieuwe' woningen terug, zowel in de sociale huursector als in de koopsector. Daarnaast staan in het plan maatregelen voor het herinrichten van de openbare ruimte met extra aandacht voor groen en water.

De inspraakperiode loopt van 15 november tot en met 13 december 2004. Het stedenbouwkundig plan en de uitgangspunten liggen ter inzage bij het stadsdeelkantoor Escamp en het gemeentelijk contactcentrum in het stadhuis.

Alle inspraakreacties worden door de gemeente verwerkt tot een inspraakverslag. Op basis hiervan beoordeelt het college of de uitgangspunten van het plan moet worden aangepast. Begin 2005 neemt het college een definitief besluit over het plan.