Ingezonden persbericht


FactSet kiest Reuters Fundamentals voor wereldwijde informatievoorziening

Amsterdam, 17 november 2004 - Reuters, wereldwijd leverancier van informatie, maakt bekend dat FactSet Research Systems, Inc. alle gegevens uit de Reuters Fundamental-database beschikbaar gaat stellen aan zijn klanten.

FactSet, een toonaangevende leverancier van digitale financiële en economische data aan de investeringssector, is een herdistributeur van Reuters Fundamentals- en Reuters Estimates-data. Hoewel klanten van FactSet al toegang hadden tot Reuters Estimates-data voor alle markten, was toegang tot Reuters Fundamentals beperkt tot bedrijven met een beursnotering in de Verenigde Staten. Door de toevoeging van wereldwijde dekking in de Reuters Fundamentals-database kan FactSet zijn klanten van een compleet aanbod van fundamentele bedrijfsinformatie voorzien.

Reuters Fundamentals (voorheen Multex Fundamentals) biedt data over meer dan 36.500 beursgenoteerde bedrijven. De Reuters Fundamentals-database omvat 'as reported' en gestandaardiseerde financiële verslagen, bedrijfsprofielen, informatie over leidinggevenden en hun titel, salarisinformatie en biografieën alsmede gesegmenteerde gegevens over bedrijven en regio's.

Robert J. Magri, VP en Director Content & Strategic Partnerships van FactSet, zegt: "Onze klanten vragen ons extra databases met eenduidige en kwalitatief hoogwaardige informatie te integreren. Reuters Fundamentals voldoet zonder meer aan die kenmerken. Wij zijn vooral blij met het feit dat nu ook gerapporteerde verslagen bij FactSet beschikbaar zijn voor bedrijven buiten de Verenigde Staten."

Mukul Gulati, VP Content Products van Reuters, zegt: "FactSet is een belangrijke distributiepartner voor onze informatie. Het verheugt ons om samen met FactSet hoogwaardige financiële data aan te bieden aan de investeringssector."

Over Reuters Fundamentals
Reuters Fundamentals wordt gebruikt door grote investeringsmaatschappijen, financiële dienstverleners en bedrijven wereldwijd. Toonaangevende publicaties en mediabedrijven vertrouwen tevens op Reuters Fundamentals als een actuele en accurate bron voor bedrijfsgegevens.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 15.500 werknemers in 92 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2003 behaalde het bedrijf een omzet van 3,2 miljard Britse pond.

# # #



Ingezonden persbericht