Gemeente Westervoort

Geboren!

* Op 6 november 2004: Shakira Shirley Serenity, dochter van R. Verhoef en B.H.M. de Bree.

* Op 8 november 2004: Milan Jurriaan , zoon van M. de Geit en J.H.J. Janssen.

* Op 9 november 2004: Serife Nazlim, dochter van B. Kadaifci en E. Kadaifci.

* Op 10 november 2004: Sjoerd Albertus Johannes, zoon van M.G. Laarakker en P.M.A. Stevens.
Bouwaanvragen:

* Liemersallee 5-7, plaatsen van 3 ramen

* Grote Breide 15, plaatsen dakkapel

Verleende Bouwvergunningen:

* 't Eeland 34, uitbreiden woning

* St. Anfriedlaan 5, plaatsen serre

* Liemersallee 5-7, plaatsen van 3 ramen

Voorgenomen vrijstelling

* Vervangen van drie oude schuren door één nieuwe schuur, Schans 10. Dit bouwplan is strijdig met het bestemmingsplan. De goothoogte is hoger dan de maximaal toegestane hoogte van 2.50 meter, maar past binnen de strijdigheid in het kader van het gemeentelijke vrijstellingenbeleid. Inzage van het bouwplan kan vanaf 18 november 2004 tot 2 december 2004 bij de afdeling Publiekszaken. Binnen deze termijn kunt u uw zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders.

* Uitbreiden woning, Klapstraat 4. Dit bouwplan is strijdig met het bestemmingsplan. Vrijstelling is mogelijk op basis van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Inzage van het bouwplan kan vanaf 18 november 2004 tot 16 december 2004 bij de afdeling Publiekszaken. Binnen deze termijn kunt u uw zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders.

De bouwplannen kunt u inzien:

* op werkdagen van 8:30-12:30 uur en

* op afspraak tussen 14:00-16:00 uur.

Vergadering Welstand:
Vindt om de 2 weken plaats in elke even week op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur. Op maandag daarvoor kunt u de agenda inzien bij de afdeling Ruimte & Samenleving. Wilt u zich bij die afdeling telefonisch aanmelden, nummer 026-3179531.
Meer informatie kunt u krijgen bij de afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531
Overige verleende vergunningen
Kapvergunningen

* Dorpstraat 50, voor het kappen van 1 es en 1 conifeer.
* Gemeente Westervoort, voor het kappen van 10 esdoorns aan de Nicolaistraat.

Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van de bekendmakingen, kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Werken, tel. 3179363 (kapvergunningen).

Overige vergunningen

* Vergunning verleend aan commissie kerstsamenzang voor het organiseren van een kerstsamenzang op zondag 19 december 2004 in sportcentrum De Pals van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Heeft u bezwaar?
Indien u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen , dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken van spoed, tevens een voorlopige voorziening (zoals schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Hiervoor moet u Van de milieuwacht

Regelmatig willen wij u informeren over zaken die de milieuwacht in de dagelijkse praktijk tegenkomt. Het gaat om praktijkgevallen die ook uw dagelijkse leefomgeving beïnvloeden.

De milieuwacht trof enkele weken geleden in park Steenderens 50 pakketjes met reclamefolders aan. Via de verspreidingsorganisatie werd de bezorger achterhaald, die toegaf de folders te hebben gedumpt. De verspreidingsorganisatie heeft de reclamefolders opgeruimd en de bezorger werd ontslagen.

Exploitatievergunning

De burgemeester heeft van de heer Yasar een verzoek ontvangen om een vergunning op grond van artikel 2.3.1.2 van de Algemene plaatselijke verordening (APV) voor het exploiteren van een horecabedrijf met terras aan de Dorpstraat 75 in Westervoort.

De aanvraag en de ontwerpvergunning liggen gedurende een periode van 4 weken, van 17 november 2004 tot en met 15 december 2004, ter inzage op de afdeling Ruimte & Samenleving van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 in Westervoort op werkdagen van 8.00 tot 12.30 uur en 's middags op afspraak van 14.00 tot 16.00 uur. Daarnaast kunt u op afspraak tijdens de openstelling op maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur inzage krijgen.

Binnen de periode van ter inzage legging hebben belanghebbenden de mogelijkheid hun zienswijzen kenbaar te maken aan de burgemeester. Deze zienswijzen betrekt de burgemeester bij zijn definitieve besluit.

Meer informatie kunt u krijgen bij mevrouw M. Roelofs van de afdeling Ruimte & Samenleving, telefoon (026) 3179312.

Uitkomen met inkomen!

De budgetconsulenten houden telefonisch spreekuur op het gemeentehuis iedere werkdag tussen 09.00 - 10.00 uur, tel: 31 79 361 Als u wilt kunt u voor advies ook een afspraak maken.

Zakgeld
Kinderen van een jaar of zes zijn meestal al oud genoeg voor zakgeld. Zakgeld is een goed middel om kinderen te leren met geld om te gaan.

In dit stukje leest u:

* Hoe u een zakgeldbedrag vaststelt.

* Welke afspraken u met uw kinderen moet maken over zakgeld.

Hoeveel zakgeld?
Welk bedrag klasgenootjes aan zakgeld krijgen, is meestal niet de beste manier om vast te stellen hoeveel zakgeld u uw kind geeft. De volgende vragen zijn wel belangrijk:

* Wat kunt u uitgeven aan zakgeld?

* Wat wilt u uitgeven aan zakgeld?

* Wat moet uw kind van zijn zakgeld doen. Moet hij bijvoorbeeld de sportclub zelf betalen? Moet hij een deel van zijn zakgeld sparen? Geeft u naast het zakgeld een bedrag voor iets lekkers op school, of moet dat ook van het zakgeld betaald worden?

De spelregels
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft een paar spelregels opgesteld voor ouders die hun kinderen zakgeld willen geven. Zakgeld wordt daardoor leergeld. Uw kind krijgt iedere maand of week een vast bedrag. Daarmee moet hij zien uit te komen. Zo leert het de waarde van geld kennen en zijn wensen af te stemmen op de mogelijkheden van zijn portemonnee. De spelregels zijn:
* Spreek een vast zakgeldbedrag af.

* Geef het zakgeld op een afgesproken tijdstip.
* Maak afspraken over wat uw zoon of dochter van het zakgeld moet betalen en welk bedrag vrij te besteden is.
* Het zakgeld hoeft niet verdiend te worden ('je krijgt je zakgeld pas nadat je je kamer hebt opgeruimd'); ook is het geen middel om mee te straffen ('als je te laat thuiskomt, krijg je geen zakgeld').

In onderstaande lijst staat het zakgeld dat kinderen op een bepaalde leeftijd ongeveer krijgen.

Zakgeldbedragen

Leeftijd Zakgeld per week Tot en met 6 jaar minder dan 1,00 7 t/m 9 jaar tussen 1,00 en 2,50 10 t/m 11 jaar tussen 1,00 en 4,00 12 t/m 14 jaar tussen 2,50 en 5,75 15 t/m 17 jaar tussen 3,50 en 9,00


Westervoort werkt aan .

'Plan Kloosterdreef'
bestrating van plan 'Kloosterdreef'. Gelijktijdig wordt het bestaand Plan 'Kloosterdreef' omvat de Kloosterdreef, een gedeelte van Tijdelijke verkeersmaatregelen:
Tijdens de uitvoering zijn de Kloosterdreef en een gedeelte van richten gebied zijn in elk geval wel te voet bereikbaar.

De maatregelen betekenen verder dat de bewoners van het achterliggende straat kunnen bereiken.
De bewoners van de wijk Struiken zijn via een nieuwsbrief geïnformeerd. Tijdens de uitvoering worden de direct aanwonenden door de aannemer per brief geïnformeerd wanneer welke gedeelten zijn afgesloten.

Gratis wisselronde afvalcontainers

In december 2004 bestaat de mogelijk om uw afvalcontainers gratis om te ruilen. Als u liever een grotere of kleinere container wilt hebben kunt u gebruiken maken van de gratis wisselronde.

De mogelijkheden zijn: · grijs: een 140 liter- of een 240 liter container · groen: een 80-liter- (een 140 litercontainer met inzetbak) of een 140-liter container.

Wilt u één of twee containers ruilen, bel dan tussen 15 en 26 november 2004 met de Diftarlijn : (026) 31 79 456. U hoort dan meteen op welke dag u uw container(s) buiten moet zetten voor het omruilen.

De volgende gratis wisselronde is in december 2005. Tussentijds is het natuurlijk ook altijd mogelijk uw containers te ruilen. Hier zijn echter kosten aan verbonden. U betaalt dan 20,- voor het wisselen van één container en 30 voor het wisselen van twee containers. Uitzonderingen hierop zijn nieuwe inwoners in onze gemeente en mensen die binnen de gemeente verhuizen. Zij mogen namelijk op dat moment gratis kiezen welke containers zij willen gebruiken. Wilt u meer informatie over het omwisselen van containers bel dan met de Diftarlijn.
U moet een identiteitsbewijs te tonen wanneer een van de eerder behoorlijk langer worden. Houdt hier in ieder geval rekening mee als u een reisdocument wilt aanvragen of vervangen tegen het einde van dit jaar en vraag ruim van te voren een nieuw document aan. landelijke actie. We dansen mee op de FLASH!-move. Waar? Op het Dorpsplein voor het gemeentehuis. Eén ding is zeker: het is méér dan de moeite waard want met deze actie vragen we aandacht voor de noodzaak om meer te bewegen.
Guinness Book of Records