Ingezonden persbericht


Ingezonden persbericht






Persbericht


Recht op gratis fietsparkeren


Je moet toch gewoon je fiets overal kunnen neerzetten, zonder gedwongen te worden te moeten betalen Jupijn Haffmans, raadslid voor Amsterdam Anders/ De Groenen, vindt het belachelijk dat de gemeente plannen heeft om het vrije fietsparkeren tegen te gaan. Dat zal niet helpen om meer fietsgebruik te stimuleren. Haffmans dient een motie in naar aanleiding van het jaarverslag 2003 van de Centrale Fietsparkeerorganisatie Amsterdam.

Overal in Nederland kun je je fiets parkeren, zolang die maar niet in de weg staat. Daar wil de gemeente binnen Amsterdam een einde aan maken. Mensen moeten voortaan, aldus het college, betalen voor het parkeren van de fiets. Vrijwillig doet natuurlijk niemand dat. Veel voorlichting en veel wegknippen moet de Amsterdamse fietser overtuigen van het nut van betaald parkeren.

We vinden het gewoon dom om persé een financiële bijdrage van fietsers te willen innen, terwijl je het fietsgebruik juist wilt stimuleren. aldus raadslid Jupijn Haffmans Zorg dan voor goede, en gratis, voorzieningen Amsterdam Anders/De Groenen kan zich niet voorstellen dat er partijen zijn in de gemeenteraad die het eens zijn met de voorgestelde beleidswijziging van het college van Burgemeester en Wethouders. In de gemeenteraad zal de partij dan ook een motie indienen waarmee de beleidswijziging kan worden teruggedraaid.


---



Ingezonden persbericht