Politie Groningen

Politie onderzoekt vernielingen woning Veelerveen (17/11/04)

Veelerveen 17-11-2004 -

De politie stelt een opsporingsonderzoek in naar de daders van de vernieling en bekladding van een woning aan de Veelerveensterweg in Veelerveen. De woning werd, vermoedelijk dinsdagmiddag, door onbekenden zwaar beschadigd.

Een aantal ruiten van de woning werd ingegooid en de woning werd tevens met verf beklad. Verder werd een grote hoeveelheid mest in de woning gedeponeerd en werden bij de woning staande coniferen in brand gestoken. De woning is tijdelijk onbewoonbaar.

De daders van de vernielingen hebben vermoedelijk willen voorkomen dat de eigenaar van de woning na een periode van afwezigheid het pand weer zou gaan bewonen. De 50-jarige man is gedurende twee jaar opgenomen geweest in een psychiatrisch ziekenhuis en zou daaruit dinsdag worden ontslagen. Voorafgaand aan die opname veroorzaakte de man langere tijd veel overlast voor zijn woonomgeving. De overlast bestond uit brandstichtingen, diefstallen, rijden onder invloed, drankmisbruik en geluidsoverlast. In verband daarmee had de politie frequent bemoeienis met de man. Hij werd vrijwillig opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. De woning werd tijdens de afwezigheid van de man gebruikt door zijn vader.

De politie neemt deze vorm van eigen richting hoog op en stelt een nader onderzoek in. De 50-jarige bewoner van het pand is inmiddels weer opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.