Ingezonden persbericht


Rotterdam Basketbal neemt afscheid van Stewart

ROTTERDAM - Het bestuur van Rotterdam Basketbal heeft afscheid genomen van Andre E. Stewart. Het tijdelijke contract van de Amerikaanse forward liep weliswaar door tot en met 30 november van dit jaar, maar desondanks werd deze week reeds besloten om al uit elkaar te gaan.

Stewart werd aangetrokken als tijdelijke vervanger van Khayri Battle, nadat deze bij aankomst in ons land met een knieblessure bleek te kampen. Omdat het herstel na de operatie zeker tot december zou gaan vergen, zou Stewart tot die tijd de plaats van Battle innemen. De revalidatie vergde echter aanzienlijk minder tijd dan door dokter Vogels van het Erasmus Medisch Centrum was voorzien. Daardoor speelde Rotterdam Basketbal na de seizoensopening tegen BS Weert zelfs vijf wedstrijden en een bekerduel met drie Amerikanen.

Omdat het budget van Rotterdam Basketbal een verlenging van het contract van Stewart niet toestond, werd besloten om deze week reeds afscheid te nemen. Belangrijke afweging van het bestuur van de club en coach Braal was dat Rotterdam Basketbal zich toch moest voorbereiden op het vertrek van de Amerikaan. Die zou daardoor in de komende wedstrijden steeds minder gaan spelen. Uit respect voor Stewart werd daarom besloten om hem niet in Rotterdam te houden om daar op de bank te zitten.

De laatste acties van de forward konden daardoor afgelopen zondag in Gorkum worden opgetekend. In het bekerduel met Goba werd Stewart achter Ron Borstel (21) topscorer met 20 punten.
---

Noot voor partners: Nadere informatie: Ardie den Hoed: 06-53.45.05.23.

-----------------------

---- --