Ingezonden persbericht


NSKA-openbare masterclasses Milan Skampa

Geachte heer, mevrouw,

Vol trots kunnen wij u berichten dat het Rubens kwartet, vorige maand nog 2e prijswinnaar bij het internationale Tromp Muziekconcours, de prestigieuze Kersjes Prijs 2004 (50.000 euro) heeft toegekend gekregen.Wij zijn er zeer trots op dat nu onze beide voltijdkwartetten, twee jaar geleden het Matangi kwartet en nu dus het Rubens kwartet, deze grote prijs behaald hebben.

Onze gastdocent voor november is Milan Skampa (altist Smetana Kwartet). Hij zal op zaterdag 27 november a.s. de openbare masterclasses verzorgen, zoals altijd in het prachtige Bethanienklooster aan de Barndesteeg 6b te Amsterdam. Vanaf 11.30, toegang: 5 euro voor de hele dag.

Daarnaast is het Singles project, voor jonge strijkers die een strijkkwartet willen vormen maar nog geen medestrijkers hebben kunnen vinden, weer van start gegaan: op 19 december a.s zal er een Singles Dag plaatsvinden, en op 15/16 januari een Singles Weekend. Meer informatie en inschrijfformulieren via onze website www.nska.nl

Meer informatie over het Abcoude Festival voor Strijkkwartetten, dat van 11 t/m 13 februari 2005 zal plaatsvinden, is nu te vinden op de website www.dekamervraag.nl/podia/abcoude_festival

Ook maak ik van deze gelegenheid gebruik u te wijzen op het Röntgen kamermuziekfestival, dat van 3 t/m 7 mei 2005 zal plaatsvinden. De docenten en musici tijdens dit bijzondere kamermuziekfestival voor amateurs en conservatoriumstudenten zijn o.a. Emmy Verhey, Paolo Giacometti, Dmitri Ferschtmann, Maarten Karres, Ariane Karres, Paul van Zelm en Frans Huyts. Op zaterdag 20 november a.s. vindt er een kennismakingsdag plaats voor geinteresseerden, aspirant deelnemers en toehoorders. Meer informatie is te vinden op www.juliusrontgen.nl.

Planning openbare masterclasses 2004-2005
25 september: Bretislav Novotny (Praags kwartet)
30 oktober: Thomas Brandis (Brandis kwartet)
27 november: Milan Skampa (Smetana kwartet)
18 december: Andras Keller (Keller kwartet)
22 januari : Jean Sulem (Rosamunde kwartet), openbare examens

Ik hoop u bij een van deze activiteiten te mogen begroeten,

NSKA
Inge Lobbezoo
Keizersgracht 261
1016 EC Amsterdam
tel. 020 4281057
fax 084 8751533
info@nska.nl
www.nska.nl