Persberichten Politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 17-11-2004

FIETSER GEWOND NA VAL

Rosmalen Dinsdagavond is een 53-jarige fietser uit Rosmalen op de Oude Baan in zijn woonplaats gewond geraakt na een val. De man is vermoedelijk tengevolge van alcoholgebruik tegen een vluchtheuvel aangereden, gevallen en gewond geraakt. De man liep letsel aan zijn gezicht op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

BROMFIETSSTER LICHTGEWOND NA AANRIJDING

Rosmalen Dinsdagavond is een 18-jarige scooterbestuurster uit Rosmalen bij een aanrijding op de kruising met de Meeuwenstraat gewond geraakt na een aanrijding met een 54-jarige fietser uit Rosmalen. Beiden reden richting centrum. De fietser wilde de weg oversteken en schatte de afstand tot de scooter vermoedelijk verkeerd in, waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietsster liep daarbij enkele schaafwonden op.

CONTROLES

Sint Oedenrode/Boxtel Dinsdagavond heeft de politie bij controles in Sint Oedenrode aan de Zwembadweg en het Dommelpark en in Boxtel aan de Eindhovenseweg vijf personen bekeurd. In één geval telefoneerde een automobilist niet handsfree, één auto was voorzien van een lekke uitlaat en drie personen waren bekeurd omdat zij zich op een plek bevonden waar zij tussen zonsondergang en zonsopkomst niet mochten komen.

VUURWAPENS

Uden- Dinsdag is op het politiebureau in Uden een 33-jarige man uit Renkum aangehouden op verdenking van het leveren van een vuurwapen aan een 40-jarige Udenaar. De Udenaar is reeds op 8 november jl. in zijn woning aangehouden. In zijn woning is een vuurwapen aangetroffen en deze is inbeslaggenomen. Beiden zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

ILLEGALE VREEMDELING

Uden Woensdagmorgen troffen agenten in een fietsenstalling aan de Zadelmakerstraat in Uden een onverzorgde man van buitenlandse afkomst aan. De man bleek geen verblijfsdocumenten te hebben. Hij is aangehouden en ter vaststelling van zijn identiteit in vreemdelingenbewaring gesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oss- Dinsdagavond is op de Docfalaan een 39-jarige Ossenaar aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss- In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Driek van Erspstraat een 41-jarige Ossenaar aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

GORDELCONTROLE

Cuijk Woensdagmorgen heeft het Cuijkse biketeam op diverse locaties in Cuijk gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In het totaal voldeden zes automobilisten niet aan de gordelplicht.

AUTOMOBILISTE GEWOND BIJ AANRIJDING

Grave-
Dinsdagavond is bij een verkeersongeval op de kruising van de Arnoud van Gelderweg met de St Elisabethstraat een 19-jarige vrouw uit Sint Michielsgestel gewond geraakt. De automobiliste reed op de St Elisbethstraat komende uit de richting van Grave toen zij op het kruispunt in botsing kwam met een 25-jarige automobilist uit Wijchen. De vrouw moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Het slachtoffer is met letsel aan haar been, ribben en nek door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Een 16-jarige inzittende uit Sint Michielsgestel liep als gevolg van deze aanrijding een pijnlijke knie op. De 25-jarige man kwam met de schrik vrij.

RIJDEN ONDER INVLOED

Beers (NB)-
Dinsdagavond is op de Provincialeweg een 28-jarige man uit Wijchen aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

POGING INBRAAK

Boxmeer- In de nacht van dinsdag op woensdag is er gepoogd in te breken in een pand aan De Raetsingel. Daders vernielden een ruit en forceerden een deur. Op dat moment werden zij vermoedelijk gestoord door enkele mensen die nog in dat pand aanwezig waren. Het is niet bekend of er iets is weggenomen.