Politie Drenthe

woensdagmiddag

Assen 17-11-2004

Let op valse cheques
ZUIDWOLDE Een inwoner van Zuidwolde die een kauwgumautomaat op internet via Marktplaats.nl aanbood is bijna slachtoffer geworden van oplichting. De man werd telefonisch benaderd door een engels sprekende man die in eerste instantie 100 bood. De man bood zelfs 200 als de verkoper het apparaat voor hem vast wilde houden. Toen de verkoper enige dagen later per post een cheque ter waarde van 4000 van de Bank of Netherland ontving, gestuurd door de koper, werd tevens verzocht om het restantbedrag van 3800 terug te storten. Na informatie bij de bank van verkoper bleek dat de Bank of Netherland niet bestond en dat de cheque vals was.

Als u op deze manier zaken wilt doen controleer dan altijd via uw bank de echtheid van de cheque. Op televisie en internet wordt meer gewaarschuwd voor dit soort praktijken.

Schoolinbraak
ASSEN Afgelopen nacht werd er ingebroken in een school aan de Groen van Prinstererlaan. Door een ruit te vernielen kon een computer en beeldscherm weggenomen worden.

Vergiftigde hond
HAVELTE Een jachthond van een 61-jarige jager uit Havelte is maandag vergiftigd. Nadat de man met zijn hond in een jachtveld, gelegen tussen de Meenteweg, de Oeveraseweg, de Oude Vaart en de Arendsweg, gejaagd had werd de hond s avonds ziek. Na onderzoek in een dierenkliniek bleek dat de hond vergiftigd was. De politie waarschuwt hondenbezitters die hun huisdier in deze omgeving uitlaten. De toestand van de hond is onbekend.

Dronken man door politie bekeurd
ASSEN Een 56-jarige Assenaar is vanmorgen op de markt aan de Nieuwehuizen voor openbare dronkenschap bekeurd. De man viel meerdere bezoekers van de markt lastig. Hij werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot woensdagavond 24.00 uur. Tel. 06-52528707. Hierna neemt Dana Kragten-Everts de voorlichting over tot donderdagmiddag 17.00 uur.