Politie Zuid-Holland-Zuid

17/11 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

17-11-2004 - Persberichten district II

HENNEPACTIE
GORINCHEM - Dinsdag 16 november 2004 hebben medewerkers van de politie Zuid-Holland-Zuid op diverse plaatsen in het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden zoeking gedaan naar hennepplantages. In zes woningen in Arkel, Sliedrecht en Gorinchem werden 6 plantages met ongeveer 800 planten aangetroffen. In Arkel werden op drie locaties respectievelijk 30, 80 en 153 plantjes aangetroffen. In de woningen in Gorinchem werden 80 planten en 12 planten plus 7 kilo geoogste hennep aangetroffen. In Sliedrecht werd het grootste aantal planten aangetroffen, 459 planten. In een bedrijfspand in Meerkerk werd een ontmantelde plantage gevonden, hier werd wel de electriciteitsmeter afgesloten omdat er mee geknoeid was. In de meeste gevallen bleek de elektriciteitsmeter gemanipuleerd te zijn. Eén bewoner, een 27-jarige man uit Sliedrecht, werd tijdens de actie aangehouden. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen de overige bewoners en/of eigenaren van de panden maakt de politie proces verbaal op. Aan de actie deden ook medewerkers van Eneco (electriciteit) en Ecoloss (afvoer planten) mee.

MISHANDELING
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 23 jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is aangehouden wegens mishandeling. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 16 november 2004, omstreeks 15.40 uur, op het Raadhuisplein. De man wordt er van verdacht dat hij een 47 jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam heeft geslagen en tegen haar been heeft geschopt. Ze liep daardoor een dik oog en een zeer been op en deed aangifte bij de politie. De dag ervoor, maandagmiddag, 15 november 2004, was er op de Merwedestraat een onenigheid geweest tussen de twee. Aanleiding was een bijna aanrijding. De vrouw reed met een personenauto tegen het been van de man aan en de man gaf daarop een klap op de auto. Er ontstond een woordenwisseling en een handgemeen. Op 16 november kwamen de twee elkaar tegen bij het gemeentehuis en ontstond een vechtpartij, waar over en weer werd geduwd en geslagen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

ZAKKENROLLEN
LEERDAM- Op de Kerkstraat zijn dinsdagmiddag, 16 november 2004, twee vrouwen slachtoffer geworden van zakkenrollers. Bij een 70 jarige vrouw werd haar portemonnee met daarin haar bankpas uit een opbergzak van een buggy gestolen. Nadat de pas was geblokkeerd bleek dat men kans heeft gezien om ruim duizend euro te pinnen. Een 36 jarige vrouw uit Schoonrewoerd werd op dezelfde wijze van haar portemonnee bestolen. In de portemonnee zat een klein geldbedrag en diverse pasjes.

CONTROLE
STREEFKERK- GROOT-AMMERS- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 11 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 5 keer geen of geen goede verlichting, 4 keer voor te snel rijden, 1 bestuurder droeg geen autogordel en 1 bestuurder negeerde een stopteken. Deze laatste bestuurder, een 23 jarige man uit Groot-Ammers, reed te snel en kreeg tot twee keer toe een stopteken. Hij riep door het geopende raam dat hij geen tijd had en reed door. Politieagenten noteerden het kenteken en zochten hem thuis op. Hij kreeg twee bekeuringen, 1 voor te snel rijden en 1 voor het negeren van een stopteken. De politieagenten hielden de controle op dinsdagavond, 16 november 2004, op de Bergstoep in Streefkerk en de Wilgenweg in Groot-Ammers.

SNELHEIDSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Ketelweg hebben politieagenten 48 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 16 november 2004, van 14.30 tot 16.30 uur. In totaal controleerden zij 1608 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.

AANRIJDING LETSEL
SLIEDRECHT-HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op dinsdagavond, 16 november 2004, omstreeks 19.40 uur, vond op de kruising Rivierdijk met de Peulenlaan op de grens van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam een aanrijding plaats tussen een brandweerauto en een bromfiets. De 24 jarige bestuurder van de brandweerauto, welke de wekelijkse oefenavond had, reed in de richting van de Sportlaan en zag dat een bromfiets plotseling de weg over stak in de richting van de Peulenlaan. Hij remde en kon de bromfiets ontwijken. Achter deze bromfiets reed een tweede bromfiets, bestuurd door een 17 jarige jongen uit Alblasserdam, hij kon deze niet ontwijken en een aanrijding volgde. De bromfietser klaagde over pijn op zijn borst en had verwondingen aan zijn hoofd. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis.

AANRIJDING LETSEL
PAPENDRECHT- Op dinsdagavond, 16 november 2004, omstreeks 21.35 uur, vond op de kruising Burgemeester Keijzerweg met de Pieter Zeemanlaan een aanrijding plaats tussen een fiets en een bromfiets. De fietser, een 58 jarige vrouw uit Papendrecht, reed over het fietspad van de Burgemeester Keijzerweg komende vanuit de richting Westkil. Zij wilde linksaf de Pieter Zeemanlaan inslaan en verleende geen voorrang aan een bromfiets, bestuurd door een 35 jarige man uit Papendrecht die haar tegemoet kwam. De vrouw liep hoofdletsel op en de man schouderletsel. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

GETUIGENOPROEP VERKRACHTING
SLIEDRECHT - Dinsdagavond 16 november omstreeks 21.30 uur is een 19-jarige vrouw uit Papendrecht verkracht. De vrouw reed op haar skeelers op het fietspad tussen Sliedrecht en Papendrecht, ter hoogte van afslag Sliedrecht-West werd zij door een onbekende man belaagd en de bosschages in getrokken. Hier pleegde de man ontuchtige handelingen met de vrouw. De politie is op zoek naar getuigen die deze man rond het genoemde tijdstip ergens in de buurt van het fietspad gezien hebben, of mensen die man aan de hand van het volgende signalement herkennen. Het gaat om een blanke man tussen de 20 - 25 jaar, mager postuur, ingevallen gezicht, grote ogen, donkerblond haar met de scheiding in het midden, lengte circa 1.75m. De man droeg een rode jas, een geruit overhemd en een werkbroek. Hij verplaatste zich op een zwarte jongensfiets die gezien zijn lengte enigszins te klein voor hem was. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

POLITIEAGENT BIJNA OMVER GEREDEN
PAPENDRECHT- Een politieagent is bijna omver gereden door een nog onbekende bestuurder van een personenauto. Dit gebeurde op woensdagochtend, 17 november 2004, omstreeks 03.40 uur, op de N3. De politieagent was met een collega bezig met een controle op de invoegstrook van de N3 richting Dordrecht. Er kwam een personenauto aanrijden welke een stopteken kreeg. De bestuurder van de grijze personenauto stopte niet, gaf gas en reed in op de politieagent. Deze kon nog op tijd wegspringen en loste een schot op de banden. De politieagenten stelden een achtervolging in. De personenauto nam de afslag Dordrecht en reed de Merwedestraat op. Daar raakten de agenten de auto kwijt. De politieagent kwam met de schrik vrij. De politie is op zoek naar de onbekende automobilist en stelt een onderzoek in.