Politie Zuid-Holland-Zuid

17/11 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

17-11-2004 - Persberichten district I

INBREKER AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Agenten van de Politie Rotterdam-Rijnmond hebben op 16 november een 40-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 16 oktober uit een woning aan de Da Costakade in Zwijndrecht een computer te hebben ontvreemd. Een ruit werd ingegooid waarna de spullen werden weggehaald. De Politie Zuid-Holland-Zuid startte direct een onderzoek en had al snel een beeld van de identiteit van de verdachte. Deze is door de Rotterdamse collegas naar Dordrecht overgebracht, waar hij in verzekering is gesteld.

CONTROLE
ZWIJNDRECHT- De gebiedsagenten hebben in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie tijdens een verkeerscontrole 35 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 33 bestuurders die geen autogordel droegen, 1 bestuurder reed te snel en
1 bromfietser droeg geen valhelm. Ze hielden de controle op dinsdag, 16 november 2004, op de Plantageweg, de Munnikensteeg, de Brugweg en de Burgemeester Jansenlaan. Er werden ongeveer 575 voertuigen gecontroleerd.

DORDRECHT- Politieagenten van het Verkeershandhavingsteam (VHT) hebben tijdens een verkeerscontrole 69 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 65 bestuurders die geen autogordel droegen, 2 bestuurders belden niet hands-free en 2 bestuurders hadden geen goede kentekenplaat op hun auto. Ze hielden de controle op dinsdag, 16 november 2004, op de Reeweg Oost en de Burgemeester de Raadtsingel. Er werden ongeveer 2400 voertuigen gecontroleerd.

DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole gericht op fietsers hebben politieagenten 18 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor geen of geen goede verlichting en het negeren van roodlicht. Ze hielde de controle op dinsdagavond, 16 november 2004, op de Merwedestraat.

HANDZEIS
DORDRECHT- Een 28 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden nadat hij met een handzeis gooide naar een 31 jarige man uit Dordrecht. Dit gebeurde op dinsdagavond, 16 november 2004, omstreeks 20.30 uur, in de H.F. Tollesstraat. Politieagenten kwamen na een melding van en opstootje ter plaatse. Bleek dat er na een woordenwisseling in een woning met de handzeis werd gegooid. Deze trof echter geen doel en er raakte niemand gewond. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

AANRIJDING LETSEL EN ALCOHOL
DORDRECHT- Op dinsdagavond, 16 november 2004, omstreeks 20.05 uur, vond op de Krommedijk een verkeersongeval plaats waarbij een 37 jarige man gewond raakte. De man reed op een scooter over de Krommedijk. Hij verloor de macht over het stuur, kwam ten val, gleed door en klapte vervolgens tegen een geparkeerde auto in de P. Krugerstraat. Daarna raakte hij nog een andere geparkeerde auto. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ook een bloedproef afgenomen door een GGD arts. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel alcohol de man heeft gedronken.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagavond, 16 november 2004, omstreeks 22.00 uur, is op de Rijksweg A 16 een 57 jarige man uit Zevenbergen aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod en een dagvaarding heengezonden.

BEDREIGING
DORDRECHT- Een 24 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op dinsdagavond, 16 november 2004, omstreeks 22.15 uur, in de Jacob van Ruisdaelstraat. De verdachte had via de telefoon de 24 jarige vriend van zijn 24 jarige ex-vriendin, beiden uit Dordrecht, bedreigd. Toen politieagenten de aangifte aan het opnemen waren, kwam de verdachte aan de deur en werd direct aangehouden. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- Een 46 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op woensdagochtend, 17 november 2004, omstreeks 00.10 uur, in een woning aan de Talmaweg. De verdachte had zijn 46 jarige vrouw geslagen. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.