Gemeente Breda

Handig bespaarboek voor klanten van de Kredietbank

Slimme_Bespaarboek.jpg

Op woensdag 17 november heeft wethouder Heerkens (Sociale Zaken) uit handen van mevrouw G.Wilmink, directeur van het Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD), het eerste exemplaar van Het Slimme Bespaarboek ontvangen.

Deze uitgave is een gezamenlijk initiatief van het NIBUD en de Consumentenbond en geeft honderdenéén tips om op eenvoudige wijze geld te kunnen besparen.

In het kader van het gemeentelijke armoedebeleid heeft de Gemeentelijke Kredietbank Breda (GKB) 2.000 exemplaren van dit boek aangeschaft. Nieuwe klanten ontvangen een gratis boek als steuntje in de rug. Daarnaast krijgen de eerste 500 BredaPashouders die zich vanaf 18 november bij de balie SAW melden, dit boek ook gratis.

Het boek is aangeschaft door de gemeente als één van de middelen die worden ingezet in het kader van het armoedebeleid. Steeds meer huishoudens hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen. En dit beperkt zich helaas niet meer tot mensen met een minimuminkomen. De gemeente Breda zet haar armoedebeleid in om mensen financieel te ondersteunen. Onder meer via de bijzondere bijstand, de BredaPas, kwijtschelding van lokale belastingen en heffingen, gezondheidsprojecten, voorlichting, het begeleiden van mensen naar werk en de aanpak van problematische schulden via de GKB.