Utrecht , 17 november 2004
Maetis Arbo besteedt infrastructuur management uit aan Capgemini
---

Maetis Arbo, één van de grootste en breedst gespecialiseerde organisaties op het gebied van arbozorg en human resource management, is voornemens haar infrastructuur management activiteiten voor de komende vijf jaar onder te brengen bij Capgemini. Hiertoe werd een intentieverklaring getekend. De beoogde samenwerkingsovereenkomst behelst het desktop-, server-, LAN-, telefonie- technisch applicatie- en DBA-beheer. Met de overeenkomst zullen ook de betrokken medewerkers overgaan naar Capgemini. Beide partijen gaan ervan uit nog voor het einde het jaar het definitieve contract te kunnen ondertekenen.

John van Hoof, algemeen directeur Maetis Arbo, over de keuze van outsourcing aan Capgemini: 'De arbomarkt staat aan de vooravond van een aantal ingrijpende veranderingen. Door deze outsourcing kunnen wij ons volledig richten op onze kernactiviteiten. Capgemini kwam als beste outsourcingpartner uit de bus, ook omdat zij als ICT partner Maetis kan helpen bij de verdere ontwikkeling en versterking van nieuwe diensten. Wij kijken uit naar een constructieve samenwerking.'

Over Mætis arbo
Mætis arbo is één van de grootste en breedst gespecialiseerde organisaties op het gebied van arbozorg en human resource management. Reïntegratie en consultancy behoren ook tot de kerndiensten. Mætis arbo heeft 55.000 werkgevers met zon 650.000 werknemers onder contract. De doelstelling van Mætis arbo is het bewerkstelligen van een aantoonbare verlaging van risico's en kosten voor werkgevers. De afgelopen jaren is binnen veel organisaties bewezen dat een effectief arbobeleid met oog voor veiligheid, gezondheid en welzijn meetbaar rendement oplevert. De effecten laten aan duidelijkheid niets te wensen over: meer gemotiveerd en betrokken personeel, een hogere productiviteit, een lager ziekteverzuim en minder instroom in de WAO. De wijze waarop de Wet Poortwachter in de dienstverlening is vertaald, beoogt dit alles nog verder te stimuleren. Mætis arbo heeft in Nederland een uitgebreid landelijk netwerk van kantoren waar in totaal 1.000 mensen werkzaam zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website http://www.maetis.nl/.


---