Politie Amsterdam-Amstelland

Twee verdachten gepakt in coldcase Hirschfeld

17-11-2004. Woensdagochtend heeft het onderzoeksteam twee aanhoudingen in Amsterdam en Almere verricht in de coldcase Wally Hirschfeld. Het gaat om een 30-jarige man en een 59-jarige vrouw. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

HIRSCHFELD VERMOORD OP MALDENHOF

18-10-2004. Op 1 april 1997 werd de 62-jarige Wally Hirschfeld, een Surinaamse marktkoopman, in zijn woning aan het Maldenhof vermoord gevonden. Bij deze vermoedelijke roofmoord werden een gouden hanger in de vorm van een anker, zijn auto en vermoedelijk een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt.

Wally Hirschfeld

De in 1997 uitgeloofde beloning van 15.000 gulden is door de hoofdofficier van justitie verhoogd naar 20.000 euro. De zaak uit 1997 is heropend vanwege nieuwe onderzoekstechnieken. Hierdoor kunnen bewijsmateriaal en getuigenverklaringen opnieuw tegen het licht gehouden worden.

Slachtoffer
Wally Hirschfeld was marktkoopman op markten in Amsterdam-Zuidoost. De weduwnaar, vader van 3 dochters en een zoon, was een vriendelijke en graag geziene man. Hij had in een woning aan het Maldenhof. Zijn waar, voornamelijk bijouterieën, sloeg hij daar op. Het slachtoffer had een auto van het merk Mazda, type 626 hatchback, kleur goud-metallic met kenteken "XV-40-YR". Hij vervoerde zijn handelswaar met deze auto, was er erg zuinig op en leende die dan ook nooit uit. Het was dan ook vreemd dat drie personen op 27 maart 1997 rond acht uur zijn auto slordig parkeerden op het Maarsenhof en die daar achterlieten. De drie mensen die uitstapten waren lichtgetint en het rechercheteam heeft redenen om aan te nemen dat één van hen een vrouw was.

Onderzoek
Onderzoek heeft uitgewezen dat het Wally Hirschfeld op 1 april tussen zes en acht uur 's avonds om het leven moet zijn gebracht. Er waren geen sporen van braak. Het onderzoeksteam gaat er daarom vanuit dat Hirschfeld zijn belagers zelf heeft binnengelaten.

Informatie
Heeft u informatie over de moord op Wally Hirschfeld op 1 april 1997, bel dan met: (020) 559 4700.

(c) Politie Amsterdam-Amstelland