Gemeente Tilburg

Datum
12 Juninovember 2004

Bouwplan Eilenbergstraat, Quirijnboulevard

Ontwerp-besluit college zienswijzen bouwplan 18 parkwoningen Eilenbergstraat -- Quirijnboulevard

In het kader van de vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening zijn er tegen het bouwplan voor de 18 parkwoningen aan de achterzijde van de Eilenbergstraat en de voorgestelde ontsluitingsweg (en dan met name de doorverbinding van die weg tussen de woningen Eilenbergstraat 38 en 152) zienswijzen (bezwaren) ingediend. Bij de afhandeling van die zienswijzen heeft het college de toezegging betrokken die aan de raadscommissie Fysiek op 28 juni 2004 is gedaan, namelijk dat:
- er zal worden gekeken naar een betere doorsteek voor de verkeersafwikkeling;
- er zal worden uitgezocht wat er in de ontwikkelingsvisie is opgenomen over de situering van de nieuw te bouwen woningen en de soort woningen (twee onder één kap of patio).

Ontwerp-besluit College
Het college heeft op 9 november 2004 een ontwerp-besluit genomen. Op basis van een integrale afweging (verkeer, landschap/woonomgeving, stedenbouw en bewoners-belangen) is er voor gekozen om de ontsluitingsweg voor de 18 parkwoningen achter de Eilenbergstraat door het park naar de Vlashoflaan te leiden tussen het bestaande hofje en het nieuwe westelijk geprojecteerde appartementencomplex (urban villa) aan de Vlashoflaan. Tussen de woningen Eilenbergstraat 38 en 152 komt echter nog wel een langzaam verkeersverbinding. In de door de gemeenteraad in februari 2001 vastgestelde Ontwikkelingsvisie Quirijnboulevard is immers gekozen voor het maken van zoveel mogelijk oost-westverbindingen met als doel om het park voor de bewoners uit de omliggende wijken optimaal toegankelijk te maken.

Het college houdt verder vast aan de realisering van de 18 parkwoningen in zijn huidige opzet, zoals die is opgenomen in de Ontwikkelingsvisie Quirijnboulevard.

Een uitgebreide versie van het collegebesluit ligt ter inzage vanaf dinsdag 16 november tot en met maandag 29 november 2004 op de volgende plaatsen:
- bij de balie Bouwen en Wonen in de Stadswinkel Noord aan de Brücknerlaan 20a: geopend maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur;
- in het wijkcentrum De Schans aan De Schans 123.

Degenen die zienswijzen hebben ingediend krijgen afzonderlijk bericht over het besluit van het college.

Verdere procedure.
Het ontwerp-besluit wordt nu aan de raadscommisie Fysiek voorgelegd voor behande-ling in de openbare vergadering van 29 november 2004. Deze vergadering vangt aan om 19.00 uur en vindt plaats in de raadszaal van stadskantoor 1 (ingang Stadhuisplein 130). Desgewenst kunt u spreektijd aanvragen bij deze commissie via de secretaris van de commissie Fysiek, de heer Hans Vos via telefoonnummer 013 - 542 82 99. Na behandeling in de commissie neemt het College een definitief besluit. Over dit besluit en de verder te volgen procedure ontvangt u te zijner tijd via een bewonersbrief meer informatie.

voor wegverkeerslawaai vanwege de Vlashoflaan.
Meer informatie?

Als u naar aanleiding van deze brief nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de heer Wim Maas, planologisch juridisch medewerker via telefoonnummer 013 - 542 85 63 of mevrouw Esther Tabor van projectbureau Noord via telefoonnummer 013 - 542 86 39.


---- --