Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 16-11-2004 (17-11-2004)

Bodeminformatiesysteem
De gemeente werkt in regionaal verband - samen met 6 andere gemeenten
- aan het opzetten van een vastgoedinformatiesysteem. Een onderdeel daarvan - het bodeminformatieysteem - is begin dit jaar in gebruik genomen.
Het college heeft besloten als vervolg hierop een bodemkwaliteitskaart en bodembeheerplan op te laten stellen. Zowel binnen de ambtelijke organisatie als ook bij burgers is veel vraag naar informatie over bodemkwaliteit en uitgevoerde bodemonderzoeken. Deze gegevens zijn bijvoorbeeld nodig bij het opstellen van bestemmingsplannen, grondtransacties, waardevaststelling en vergunningverlening.

Kerstboomverbranding
In Diessen en Biest-Houtakker is de jaarlijkse kerstboomverbranding inmiddels traditie. In de kern Hilvarenbeek werden de kerstbomen de afgelopen jaren ingezameld door schooljeugd en vervolgens afgevoerd naar de milieustraat.
Om ook in Hilvarenbeek een kerstboomverbranding te kunnen organiseren, verleent het college ontheffing van het stookverbod. Voor de kerstboomverbranding is een locatie grenzend aan bedrijventerrein Slibbroek aangewezen en verder is bepaald dat de brandweer bij de verbranding aanwezig moet zijn.

Relevante informatie:
Vergadering College B&W van 16-11-2004