Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 17 november 2004

Nuon benoemt drie nieuwe directeuren

Energieonderneming Nuon benoemt per 1 januari 2005 drie nieuwe directeuren bij belangrijke onderdelen binnen haar divisies Netwerk Services en Retail Customers.

Michiel Olij (44) is benoemd tot directeur Verkoop bij de divisie Netwerk Services. Deze divisie omvat alle activiteiten op het gebied van aanleg, onderhoud en beheer van infrastructuren voor het transport en de levering van elektriciteit, gas en warmte. Michiel Olij volgt Harm Olthof op die in de loop van het voorjaar van 2005 met pensioen gaat. Olij is momenteel binnen dezelfde divisie directeur Inkoop & Logistiek.

Hendrik Jan van Roest (42) volgt per 1 januari 2005 Michiel Olij op als directeur Inkoop & Logistiek bij Netwerk Services. Van Roest legt op dat moment zijn functie neer als directeur van het Nuon Customer Care Center, onderdeel van de divisie Retail Customers. In zijn nieuwe rol zal Hendrik Jan zijn ervaring op het gebied van inkoop, financiën en operations combineren.

Peter Molengraaf (39) is benoemd tot directeur van het Nuon Customer Care Center. Molengraaf is momenteel werkzaam bij Shell en heeft daar diverse functies bekleed, waaronder manager European Customer Service Centre, Cross-Business IT manager en Commercieel Directeur Shell Nederland Verkoopmaatschappij. Peter Molengraaf studeerde aan de TU Delft en behaalde zijn MBA aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universtiteit.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¬ 5,1 miljard. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.