Provincie Overijssel

Subsidie voor toerisme en marketing

De provincie Overijssel stelt een totaal bedrag van EUR 161.200,- beschikbaar voor de versterking van toeristische regiomarketing. Dit bedrag valt uiteen in drie verschillende delen.

Het Twents Bureau voor Toerisme ontvangt van eenmalig EUR 100.000,-. Het geld is bedoeld om het bureau te ondersteunen in de ontwikkeling naar een regionaal bureau voor toeristische marketing. GS stelt als voorwaarde dat de Twentse gemeenten en het bedrijfsleven de ondersteunende rol van de provincie overnemen.

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Kop van Overijssel ontwikkelt onder de naam 'Otto de Otter' een innovatief project dat gericht is op kinderen en de bundeling en vernieuwing van de recreatieve mogelijkheden. Het college stelt hiervoor EUR 31.200,- beschikbaar. Voor de promotie van Zwolle en Kampen ontvangt het Regionaal Bureau voor Toerisme Kampen-Zwolle-Overijssels Vechtdal een bijdrage van EUR 30.000,-.

Overeenkomst

Begin dit jaar ondertekenden de Regionale Bureaus voor Toerisme en het Gelders Overijssel Bureau voor Toerisme een samenwerkingsovereenkomst voor het ontwikkelen en de marketing van toeristische merken in Overijssel. Dit resulteerde in de oprichting van een tweetal regionale bureaus in Salland en Twente en de versterking van de bestaande in de Kop van Overijssel en Kampen-Zwolle-Overijssels Vechtdal. De provincie Overijssel zegde de bureaus toe hun in de aanloopperiode te ondersteunen.
© 2004 Provincie Overijssel