Gemeente Amsterdam

Erwin Olaf fotografeert Marokko
30 november 2004

De Nieuwe Kerk en Stichting Beeldende Kunst Amsterdam (SBK Amsterdam hebben de fotograaf Erwin Olaf opdracht gegeven voor het maken van achttien portretten van Marokkaanse Nederlanders. Het resultaat is te zien zijn op de tentoonstelling `Marokko, 5000 jaar cultuur' die vanaf 17 december 2004 t/m 17 april 2005 in De Nieuwe Kerk in Amsterdam plaatsvindt.

Voor het fotoproject zijn 18 Marokkaanse Nederlanders geselecteerd. Student, ambtenaar, rapper, slager, bekende zangeres, schrijver of acteur: samen vormen zij een doorsnee van de Amsterdamse Marokkaanse bevolking. Aan ieder is gevraagd om een object uit de tentoonstelling te kiezen waar men een persoonlijke band, herinnering of verhaal bij heeft. De Marokkanen worden gefotografeerd met dat object. Vervolgens worden de foto's afgedrukt op posterformaat en in een grote installatie aan het einde van de tentoonstelling geplaatst. Alle foto's zijn voorzien van een getuigenis van de geportretteerde die zal verhalen van de speciale band met `hun' object.

Om de zichtbaarheid van de foto's te continueren heeft de Stichting Beeldende Kunst Amsterdam (www.sbk.nl) de opdracht mede mogelijk te maken door het project financieel te ondersteunen én alle foto's in hun collectie op te nemen. Deze foto-expositie maakt deel uit van het jubileumprogramma ter gelegenheid van 50 jaar SBK Amsterdam.

© Gemeente Amsterdam