Novem

30-09-2004

Aanbieding: workshops Zonnewoningen voor gemeenten op 17 en 18 november 2004

De Workshop wordt u nu eenmalig gratis aangeboden.
De Workshop Zonnewoning voor Gemeenten is ontwikkeld in opdracht van SenterNovem.
Dit is mogelijk gemaakt door bijdragen van SenterNovem, Wereld Natuur Fonds, FSC Nederland, EnergieBureauOverijssel en de Provincie Overijssel, Energie 2050 en de Provincie Noord-Brabant.

Achtergrond
o SKW Certificatie heeft vorig jaar met ondersteuning van Het Wereld Natuur Fonds en SenterNovem het Certificaat Zonnewoning geĂŻntroduceerd.
o Een Zonnewoning is energiezuinig, comfortabel en duurzaam en voldoet door de certificering gegarandeerd aan een helder pakket van eisen. o Het eisenpakket is zodanig samengesteld dat Zonnewoningen marktconform kunnen worden ontworpen en gebouwd.
o Het Certificaat Zonnewoning biedt de gemeenten en
projectontwikkelaars de mogelijkheid zich met Zonnewoningen te profileren op de markt als ondernemend en maatschappelijk bewust. o Er zijn al twee projecten met Zonnewoningen officieel opgeleverd en er zijn nog eens 25 projecten met Zonnewoningen in voorbereiding.

Ontdek de kansen die de Zonnewoning biedt voor uw gemeente! Het Certificaat Zonnewoning biedt goede mogelijkheden voor gemeenten om invulling te geven aan ruimtelijk ordeningsbeleid en klimaatbeleid, zowel in fase van beleidsvorming als beleidsuitvoering. De heldere eisen aan de Zonnewoning sluiten goed aan bij actuele ambities op het terrein van de ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, milieu en energie. De certificering van Zonnewoningen maakt de handhaving bovendien zeer eenvoudig. Al deze aspecten van de Zonnewoning komen in de workshop aan de orde. De workshop biedt een mix van presentaties door ervaren adviseurs en interactieve sessies rondom een concrete case.