Ingezonden persbericht

Eerste Geluidsdichte Waterglijbaan

Unieke waterglijbaan in Neede

NEEDE, 20041116 -- De eerste geluidsdichte waterglijbaan van Nederland staat in Neede. Deze unieke glijbaan is er gekomen na lang procederen tussen de gemeente Neede en de buren van het zwembad.


Met deze nieuwe glijbaan komt er een einde aan ruim 10 jaar lang procederen tussen de gemeente Neede en de twee buren van 't zwembad.
De realisatie van deze geluidsarme glijbaan is de laatste van een reeks maatregelen welke Sportfondsen Neede BV heeft moeten nemen om te voldoen aan de milieuvergunning.

Het bijzondere aan deze glijbaan is dat het gedeelte wat buiten het zwembad loopt geïsoleerd is. De glijbaan is daar dubbelwandig gemaakt met isolatiemateriaal tussen de wanden. Om zeker te zijn van voldoende geluidsreductie is er begin 2004 eerst een proef uitgevoerd en zijn geluidsmetingen verricht. Uiteindelijk bleek de vereiste geluidsreductie behaald te kunnen worden. Hiermee is de waterglijbaan van Sportfondsen Neede de eerste geluidsarme waterglijbaan in Europa!

De glijbaan is aan de binnenkant geheel voorzien van gekleurde verlichting wat het glijden voor de jeugd extra spannend maakt.
Bij de realisatie van de waterglijbaan zijn glijbaanleverancier Vamoo uit Boekel, akoestisch onderzoeksbureau DGMR uit Arnhem en leverancier van geluidsreducerende materialen Merford uit Gorinchem nauw betrokke



Ingezonden persbericht