Ingezonden persbericht


Published: 08:00 17.11.2004

Imtech neemt Verstraete in België over

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het voornemens is het infrabedrijf Verstraete over te nemen. Hiermee verkrijgt Imtech een positie op de Belgische inframarkt. Samenwerking tussen het Belgische Verstraete en het Nederlandse Imtech Infra zal leiden tot verdere groei van resultaat en omzet van Imtech op de inframarkt. De overnamesom bedraagt circa vijf keer de verwachte EBIT over 2004 en wordt in contanten voldaan. Verstraete zal direct positief bijdragen aan de winst per aandeel.

Profiel Verstraete
Verstraete is een onafhankelijke technische dienstverlener op de Belgische inframarkt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Jabbeke. Daarnaast zijn er diverse regionale steunpunten in zowel Vlaanderen als Wallonië. Met ruim 350 medewerkers werd in 2003 een omzet gerealiseerd van circa 23 miljoen euro. De onderneming is actief op het gebied van: Ondergrondse en bovengrondse kabelnetwerken voor onder meer elektriciteit, gas, water en telecommunicatie; Openbare verlichting;
Besturingstechnologie;
Integrale veiligheid (alarmering en beveiliging);
Verkeerstechnologie (weg- en railsystemen).

Een groot deel van de omzet komt tot stand op basis van langlopende raamcontracten, waardoor sprake is van een stabiele orderstroom. Het merendeel van de opdrachten komt van de kant van landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden en nutsbedrijven (70%), maar Verstraete is ook actief voor een groot aantal private opdrachtgevers (30%). Enige belangrijke klanten zijn: Electrabel, Telenet, Belgacom, NMBS, WVEM, Interelectra en ICS.

Synergie
In Nederland is Imtech Infra één van de grootste marktpartijen in de inframarkt. Met de kennis en expertise van Imtech Infra (engineering, managementsystemen, technologiekennis, certificaten) is Verstraete in staat om haar positie in België aanzienlijk te versterken. De combinatie Verstraete/Imtech Infra is in staat om op de inframarkt uit te groeien tot een complete technische dienstverlener die in België het volledige technologiespectrum beheerst, van engineering, ontwerp, implementatie tot en met uitvoering en complete concepten voor onderhoud en beheer.

Op een aantal fronten wordt al met elkaar samengewerkt, bijvoorbeeld in de markt van railinfra. De ervaring met deze samenwerking is positief. Bovendien werkt zowel Verstraete als Imtech Infra voor Elia, de Belgische netwerkbeheerder op het gebied hoog- en middenspanning.

De overname van Verstraete vormt een duidelijke aanvulling van de Imtech-activiteiten in België. Naast bestaande posities in de markten van utiliteit en industrie (Imtech Belgium), alsmede in de telecommarkt (Imtech Telecom) vult Imtech - geheel conform de strategische blauwdruk voor de verdere groei van Imtech - met de overname van Verstraete de gewenste positie op de Belgische inframarkt in.

Transactie
Onlangs hebben Imtech en Verstraete een intentieverklaring getekend. Na het momenteel in uitvoering zijnde boekenonderzoek is de verwachting dat de overname op korte termijn kan worden bekrachtigd. De overname zal in de vorm van een activa/passiva-transactie plaatsvinden. Na overname zal het management van Verstraete aanblijven. De betrokken medezeggenschapsorganen zijn op de hoogte gesteld van de voorgenomen overname. De transactie is aangemeld bij de Belgische mededingsautoriteiten.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 13.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Engeland, Luxemburg, Nederland en Spanje. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext (Amsterdam), waar Imtech is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index.

Persbericht (PDF)

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl